Heyecanla beklediğiniz  o büyük gün için sıradaki durağınız düğün yemekleri ise,  sizi yazımızı okumaya davet ediyoruz. Düğün yemeği her  yıl üzerine yepyeni fikirlerin ortaya konulduğu bir konudur. Yeni evlenecek çiftler kafalarında bir düğün menüsü oluşturmaya başladığında zamanla seçeneklerinin fazlalaştığını göreceklerdir. Eğer büyük bir düğün organize etmeyi planlıyorsanız, bu düğün yemekleri listesi için çok daha fazla madde demektir. Herhangi bir düğünü veya kendi yapacağı bir partiyi planlayan herkes için, yemek kısmı en iştah açıcı ve merakla beklenen bölümdür. İşte yemekli düğün yapacak çiftler için 5 düğün yemekleri menüsü …

 

 

Eğer düğün gününüzde misafirlerinize lezzetli bir yemek sunmak istiyor ve aynı zamanda düğün yemeği fiyatları kafanızı kurcalıyor ise, ilk yapacağınız iş, seçtiğiniz mekanın yemek hizmetinin olup olmadığını ve nasıl işlediğini sormak olmalıdır. Bunun sonucunda her şeyin istediğiniz gibi ilerlemeyeceğini düşünüyorsanız düğün yemekleri menüsü için catering firmaları ile anlaşabilirsiniz. Düğün menüleri planı yaparken size fayda sağlayacak birkaç önerimiz olacaktır. Bunlar; Mevsimindeki yiyecekleri mevsiminde kullanmalısınız. Ayrıca çok lüks ve detaylı yemekler yerine, seçiminizi daha basit menüden yana kullanmanızı öneririz. Son olarak, yemeğiniz için oldukça şık bir sunum düşünmenizi tavsiye ederiz. Henüz düğününüz için bir menü kararına varamadıysanız, düğün yemek menüleri listemize bir göz atın ve sizin için seçtiğimiz bu 5 düğün menüsü örneklerinin size ilham vermesine izin verin.

Klasik bir tabağın dışına çıkmak istemeyenler için 5 düğün yemekleri menüsü

  1. Somon – Salata – Karides : Birbirine oldukça uyum sağlayan bu tabak, lezzetiyle akıllarda kalacak. Salata bir tabakta yapılması basit olan ama ayrıntıyı çoğaltan besinlerden biridir. Küçük bir kalabalık için oldukça ideal olan bu menü için pastayı biraz geç servis ettirmeyi unutmayın.
  2. Mantar – Biftek – Kremalı Patates Püresi : Misafirlerinizin çoğunun et sevdiğinden şüphemiz yok. Genellikle et, birçok insanın -hatta dünya genelindeki birçok insanın- en popüler ana yemek tercihlerinden biridir. Kafanızdaki düğün yemekleri karmaşasından çıkıp, harika kızartılmış veya fırınlanmış bir biftek ile lezzetli ve doyurucu bir tabak oluşturabilirsiniz. Ete eşlik eden kremalı patates püresi ve fırında kaşarlı bir mantarı, misafirleriniz  severek yiyecektir.
  3. Kremalı/Köri Soslu Tavuk – Makarna – Sebze Salatası : Düğün yemekleri menüsü için bütçeniz biraz daha az ise, kırmızı et yerine beyaz et tercih edebilirsiniz. Krema ve köri soslarıyla harmanlanacak leziz bir tavuk ve yanında makarna eşliğindeki tabağınız, misafirleriniz için enfes bir düğün menüsü olabilir. Bu iki yemeğin yanına ekleyeceğiniz buharda haşlanmış sebzeler ile menünüz çok sağlıklı olacak!
  4. Izgara Köfte – Pilav – Elma Dilim Patates : Düğün yemeği menüleri arasında çok fazla tercih edilen ızgara köfte, klasik ve lezzetli bir seçim olacak. Yanında servis edilen pilav ve elma dilim patates, gün sonuna kadar sizi tok tutacak doyurucu bir düğün yemeği olacaktır.
  5. Karışık kızartma tabağı bir menü yerine geçebilir:  Paçanga böreği, nugget, patates kızartması, mozeralla stick vb. kızartılabilen her besinin bir tabakta karışık olarak servis edilmesi son zamanların trendleri arasında. Genç çiftler düğünlerinde artık bu tarz düğün yemekleri tercih etmekten hoşlanıyorlar.

Düğün yemekleri menüsü araştırmak yerine, daha farklı bir sunum ister misiniz?

Bu 5 düğün yemekleri listesi sizin düğün konseptinizle uyuşmuyor olabilir; fakat düğün gününüz oldukça uzun sürdüğünden, eğlendiğiniz esnada midenizden gelen sesleri duymak istemezsiniz, öyle değil mi? Hala neyin sizin için daha iyi bir düğün yemeği olacağına karar veremediyseniz, sadece lüks menüler yerine; mezelerden, küçük barlardan veya çerezlerden oluşan masalar da hazırlatabilirsiniz. Kokteyl tarzı bir yemek sunumu da artık çok popüler! Limonata, kızartmalar, meyveler, tatlılar gibi atıştırmalıklarla hazırlanan küçük masalar düğününüz için ayırdığınız yiyecek masrafını da biraz olsun azaltmanıza yardımcı olacaktır. Böylece detaylıca düğün yemek menü fiyatları konusunda araştırma yapmak zorunda kalmazsınız.

Düğün gününde, düğün yemeği nasıl olmalı, hangi yemek nasıl servis edilecek gibi birçok soru, gelin ve damadın kafasını kurcalayan en önemli konulardan biri olmuştur. Bu önerilerin düğün yemekleri menüsü için sizlere ilham vermiş olmasını umuyoruz. Unutmayınız,  büyük gün için düğün yemekleri listesi oluşturmak da her aşama gibi eğlenceli olabilir. Bu anın tadını çıkarmaya bakın.

10 Aralık 22