Sizin için çok değerli olan ve her gün taktığınız mücevherler, ev temizliğinizde kullandığınız kimyasallardan dolayı veya cilt bakımınız esnasında vücudunuza sürdüğünüz kozmetik ürünlerin etkisi ile (parfüm, deodorant, makyaj ürünleri) rengini ve eski parlaklığını kaybetmektedir. Özellikle tektaş yüzükler, kadınların en değer verdikleri aksesuarları olup, ne kadar dikkat edilse de bir süre sonra eski görüntüsünü yitirmektedir. Her kadın tektaş yüzük temizleme işleminin nasıl olması gerektiğini merak etmekle beraber, onun eskisi gibi görünmesini ister. İşte sizler için hazırladığımız ve pırlanta temizliği ile ilgili ipuçlarıyla dolu yazımız!

 

Tektaş Yüzük Temizleme

Pırlanta temizlik aşamasında, her zaman profesyonel bir elden yardım almak gerekmez. Evinizde de kendi yöntemlerinizle bunu yapmak son derece mümkün! Ve çok merak edilen “ evde tektaş nasıl temizlenir ?” sorusunun ise birçok cevabı var. Sizlere sunduğumuz önerileri dikkate aldıktan sonra, tektaşınızın ilk günkü parlaklığına kavuştuğunu görebilirsiniz.

Pırlanta temizliği hakkında tüm detaylar! Pırlanta yüzük nasıl temizlenir?

Her gün deodorant, parfüm, nemlendirici veya çeşitli kozmetik ürünlerden kullanıyor olabilirsiniz. Tüm bu kimyasallar yüzüğünüzün ışıltısını kaybetmesindeki en büyük etkenlerden biridir; fakat evde, doğru yöntemlerle yapacağınız pırlanta yüzük temizliği, tektaş yüzüğünüzün eski canlı ve ışıltılı havasını geri getirecektir. Tektaş yüzük temizleme yöntemlerine başlamadan önce, ilk olarak yüzüğünüzün ne derece kirlendiğine bakmanız gerekmektedir. Üzerinde birkaç leke mi var? Sadece parlaklığını mı yitirdi? Yoksa tamamen eski görüntüsü mü gitti? Her sorun için yapılacak işlemler farklıdır.

  • Eğer yüzüğünüz üzerinde sadece birkaç leke varsa endişelenmeyin. Bunun için yapacağınız işlem oldukça basit! Yardımınıza koşacak bir kulak çubuğu ile bu kirleri kolaylıkla yok etmeniz mümkün. Bulaşık deterjanlı ılık bir suya batıracağınız kulak çubuğunu, tektaşınızda bulunan lekeli yerlere hafifçe bastırarak temizleyin. Kirli bölgelerin azaldığını göreceksiniz. Daha sonra yüzüğünüzü kurumaya bırakabilirsiniz.
  • Kullandığınız nemlendiriciler pırlanta üzerinde bir katman bırakmaktadır. Ve bu da tektaşınızın cansız görüntüsünün en büyük nedenidir. Eğer tektaşınız parlaklığını yitirdiyse ve “tektaş nasıl parlatılır ?” diye düşünüyorsanız, cevabınız burada! Ilık su ve yine deterjan ile doldurduğunuz bir kap içerisinde yüzüğünüzü 25 dakika bekletin. Daha sonra kılları oldukça yumuşak olan bir diş fırçası ile pırlanta yüzeyini hafifçe fırçalayın. Yüzüğünüzün bu işlemlerden sonra parladığını göreceksiniz.
  • Evde genel bir pırlanta temizliği yapmak istiyorsanız, bunun en iyi yolu; duş jeli, ılık su ve yüzük temizliğinin olmazsa olmazı bulaşık deterjanı! Ilık suyun içerisindeki bu karışımla birlikte tektaşınızı temizlerseniz, hem onu kirlerinden arındırmış hem de parlatmış olursunuz. Burada dikkat edilmesi gereken önemli aşama, temizlikten sonra kağıt havlu kullanmamanız! Böyle bir hata yüzüğünüzün çizilmesine sebep olabilir. Yumuşak %100 pamuktan yapılmış bezler işinizi görecektir.

Tüm bu  temizlik aşamalarından sonra, hala yüzüğünüzün üzerinde çıkmayan lekeler varsa, bir kuyumcuya gitmenizi öneriyoruz. Profesyonel bir şekilde yapılan temizlikten sonra, kuyumcudan temin ettiğiniz temizleme spreyi ve silme bezi, uzun bir süre pırlanta temizliği için işinizi görecektir.

 

Tektaş yüzük temizleme sıklığı ne kadar olmalıdır?

Eğer her gün evinizde temizlik işleri ile uğraşan bir kadınsanız sizlere tavsiyemiz, haftada bir kez temizlemenizden yanadır. Bunun dışında 2 haftada bir pırlanta temizliği oldukça ideal bir aralıktır. Ilık su ve deterjanla yapacağınız kısa süreli bu temizlik, yüzüğünüz üzerinde biriken toz ve kir birikintisini uzaklaştıracaktır; fakat tektaşınızın yılda bir veya iki kez genel bir temizliğe de ihtiyacı vardır. Bunun için kuyumcuya gidip temizletmeniz gerekecektir.

Tektaş yüzükler kadınların her gün yanlarında olan en anlamlı ve değerli aksesuarlarıdır.  Bir süre sonra ışıltısını kaybedip matlaştığında, evde pırlanta temizliği hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Sizlere sunduğumuz tektaş yüzük temizleme yöntemlerini düzenli uyguladığınızda, yüzüğünüzün eski berraklığına kavuştuğunu görebilirsiniz. Şimdi sıra gelinlik modelleri arasında seçiminizi yapmaya geldi!

10 Aralık 22