Gelinlik alışverişi yaparken en stresli anlardan biri; hayallerinizi süsleyen modeli, doğru kesim, doğru kumaş ve doğru tarzda bulmaktır. İster ilk gelinlik randevunuza gidiyor olun, ister daha önce girdiğiniz mağazalarda aradığınız gelinliği bulamamış olun! Sonsuz seçenekteki gelinlik modelleri arasında en güzel seçimi yapmak için gelinlik çeşitleri rehberi size ilham kaynağı olacak.

 

Etek Kesimine Göre Gelinlik Çeşitleri

Etek Kesimine Göre Gelinlik Çeşitleri

Prenses Gelinlik Modelleri: Geçmişten günümüze gösterişli düğünlerin yıldızı olan prenses etek gelinlikler, düğününde adeta bir kraliçe gibi görünmek isteyen gelin adaylarının ilk tercihi arasında! Çoğu vücut tipine uygunluğu ile bilinen bu model, minyon gelinler ise için ideal bir seçim olmayacaktır.

A Kesim Gelinlik Modelleri: Kır düğünlerinin ve gösterişli açık hava düğünlerinin en çok tercih edilen modellerinden biri olan A kesim, prenses modele nazaran daha dökümlü bir eteğe sahiptir. İnce şık bir kemerle beli vurgulayan gelinlik çeşitleri arasında olan bu model,  genellikle her vücut tipine uygun seçenekleriyle birçok düğüne eşlik etmiştir.

Yarım Balık Gelinlik Modelleri: Balık gelinlikler ve düz kesim modeller arasında kalan bu gelinlik modeli, ince belini ön plana çıkarmak isteyen gelin adaylarının ilk seçenekleri arasında yer almaktadır. Daha mütevazi bir görünüm sunan yarım balık gelinlik modeli, minyon gelinler için harikulade bir seçim olabilir.

Balık Gelinlik Modelleri: Feminen ve kadınsı tavrınızı ön plana çıkaracak ve vücut hatlarınızı vurgulayacak balık gelinlikler, her geçen yıl popülerlik kazanmaya devam ediyor. Sizi daha ince gösterecek ve doğru kumaş seçimiyle kıvrımlarınızı ortaya çıkarıp, fazlalıklarınızı gizleyecek bu etek kesimi, salon düğünleri, açık hava düğünleri veya tarihi mekan düğünlerinin hepsine uyum sağlayan tarzlarda bulunmaktadır.

 Tarzlarına Göre Gelinlik Modelleri

Tarzlarına Göre Gelinlik Modelleri

Helen Gelinlik Modelleri: Tanrıçaların büyüleyici havasından esinlenilmiş helen tarzda gelinlikler, uçuş uçuş bir düğünün kilit noktası! İster askılı modeller, ister dantel apliklerle bezenmiş işlemeli detaylar! Her gelinlik ayrıntısını özelleştirebileceğiniz bu tarz, açık hava düğünleri için iyi bir seçenek olabilir.

Bohem Gelinlik Modelleri: Bohem konseptli düğününü, yine  bohem tarzda gelinlik çeşitleri ile tamamlayacak gelin adaylarının ilk seçeneklerinden biri olan bu stil, rahat bir düğün gününü de beraberinde getiriyor. Genellikle şifon, tül veya organze gelinlik kumaşlarından yapılan bohem modeller, daha çok doğal el yapımı gelin çiçekleriyle ve doğadan ilham alan gelin taçlarıyla kombinlenmektedir. 70’li yıllardan ilham alınmış bu gelinlik modelleri, eşsiz gelin görünümüze ortak olacak!

Romantik görünümü en iyi yansıtan gelinlik tarzlarından biri olan vintage, 50’li yılların modasını düğününüze getiriyor. Tül ve dantel kumaşların özenle seçildiği, doğru aksesuar ve makyaj seçimi ile eşsiz bir gelin görünümü sunan vintage gelinlik modellerini, dilerseniz modern tarz ile harmanlayıp özgün bir stil yakalayabilirsiniz. Vücut tipinizi de göz önüne alarak seçtiğiniz vintage gelinliğiniz,  vintage düğün konseptinize harika bir uyum sağlayacak.

 

Yaka Tipine Göre Gelinlik Çeşitleri

Yaka Tipine Göre Gelinlik Çeşitleri

Asimetrik Kesim: Biçimli omuzlara sahip gelin adaylarının tercih edebileceği asimetrik yaka gelinlikler, askısız tek omuz ve birçok kol stilinin diğer omuza uyarlanmasıyla ortaya çıkıyor. Gün içinde rahat etmek istiyor ama feminen havanızdan da ödün vermek istemiyorsanız, tam size göre bir seçenek!

Kayık Yaka Gelinlik Modelleri: Minyon ve küçük omuzlara sahip gelin adayları için harika bir seçenek olan kayık yaka gelinlikler, daha uzun bir boyun ve daha ince bir üst beden görünümü yaratmaktadır.

Etol Yaka Gelinlik Modelleri: Kayık yaka kesimine kıyasla daha düşük omuzlara sahip olan bu model, askısız bir gelinlik seçimi yapmak istemeyen ama omuz bölgesini daha açık bir şekilde ön plana çıkarmak gelin adaylarına göre!

Kare Yaka Gelinlik Modelleri: Son zamanların en popüler gelinlik yaka tiplerinden olan kare yaka, daha romantik bir görünüm sunmaktadır. Genellikle gösterişli düğünlerde uzun dantel kollarla birlikte kullanılan bu model, büyüleyici gelinlik çeşitleri arasında!

Straplez Gelinlik Modelleri: En çok tercih edilen gelinlik modelleri arasında olan straplez, tam da iddialı gelin adaylarına göre!  Etek bölümünü daha ayrıntılı yaptırabileceğiniz bu model, aynı zamanda üst kısmı giyilip çıkarılabilir modeller içinde harika bir zemin hazırlamaktadır.

V Yaka Gelinlik Modelleri: Üst bedeninizi daha ince gösterecek v yaka kesimi, birçok düğün konseptine uyum sağlamaktadır. Feminen tarzınızı daha ön plana çıkaracak derin v yakaların, kabarık etek kesimlerine eşlik ettiği modeller, son yılların en trend gelinlik çeşitleri arasında!

 

Vücut Tiplerine Göre Gelinlik Modelleri

Her vücut tipi için, proporsiyonunu en iyi gösterecek gelinlik çeşidi bulunmaktadır. Kum saati vücut tipine sahip gelin adayları için balık kesim etekler daha uygunken, armut vücut tipine sahip gelin adaylarına a kesim v yaka modeller daha çok yakışmaktadır. Genellikle birçok vücuda uyum sağlayan a kesim gelinlikler, düz veya gösterişli kumaşlarla dikilerek, vücudun belli bölgelerini ön plana çıkarmayı veya gizlemeyi sağlamaktadır. Vücut tipinize göre en uygun gelinlik modelini bulmak için “Vücut tipine göre gelinlik modelleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

Düşlediğiniz gelinlik modelini bulmak sizin için oldukça zahmetli bir süreç olabilir; fakat sizlere sunduğumuz gelinlik çeşitleri rehberimizle, seçeneklerinizi en aza indirip, gelinlik alışverişinize ne istediğinizi bilerek ve sizin için en doğru stili öğrenmiş bir şekilde başlayabilirsiniz. Artık gelinlik modelinizi denemeye hazırsanız, Alisse nuerA mağazalarından randevunuzu oluşturarak, hayallerinizdeki tasarımı bir de üzerinizde görmeye ne dersiniz?

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.