Uzun bir eğitim hayatından sonra o çok beklediğiniz mezuniyet gününüz geldi. Bu heyecanlı güne nasıl hazırlanacağınız ve mezuniyet elbisesi konusunda kararsızsanız, sizi yazımızı okumaya davet ediyoruz. Mezuniyet töreninizde şık olmasının yanı sıra, size resmi bir hava kazandıran cüppeniz ile de uyumlu bir elbise giymenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Eğer mezuniyet töreniniz için elbisenizi hazırladıysanız ve mezuniyet balosu için ne giyeceğiniz konusunda kararsızsanız “mezuniyet balosu elbiseleri” yazımızı okuyabilirsiniz. İşte yaklaşan mezuniyetiniz için tarzınıza en uygun mezuniyet elbiseleri …

Öncelikle unutmamalısınız ki cüppeniz tüm gün üzerinizde durmayacak. Bu yüzden mezuniyet cüppenizin altına giyeceğiniz elbisenizin, günün ilerleyen saatlerinde cüppeyi üstünüzden çıkardığınızda, cübbeden bağımsız bir şekilde de iyi duruyor olmasına özen göstermelisiniz. Vücut tipinize göre seçeceğiniz bir model ile aşağıda size verdiğimiz ipuçlarını harmanladığınızda sizin için en doğru mezuniyet elbisesi modeline kısa zamanda karar verebilirsiniz.

 

Doğal görünmek isteyenler için mezuniyet elbiseleri nasıl olmalı?

Bu önemli günde resmi kıyafetinizin altına mutlaka onunla uyumlu bir kombin seçmeniz gerekecektir. Birçok cüppede oldukça kontrast renkler kullanılmaktadır  Bu, çok dikkat edilmese de oldukça önemli bir konudur. Eğer doğal görünmek ve rahat hareket etmek istiyorsanız kısa ve uçuş uçuş modeller tam size göre! Böylelikle gün içinde hem salaş görünebilir hem de rahat hareket edebilirsiniz. Farklı bir seçenek olarak düz kesim elbiseler de cübbeye çok yakışacaktır. Doğal desenlerden hoşlanan biriyseniz, size tavsiyemiz bu senenin çiçeklerinden ilham almanız! Hem oldukça natural hem de yaz mevsimi ile uyum içerisinde olan çiçekli elbiseler mezuniyet için oldukça ideal.

 

 

Mezuniyet elbisesi seçiminin olmazsa olmazı: Klasik tarz!

Cüppeniz ile elbisenizin yakın tarzlarda olmasını istiyorsanız, elbisenizi klasik tasarımlardan yana kullanabilirsiniz. Üstelik böylece tören esnasında o resmi görünümü rahatlıkla yakalayacaksınız. Kalem elbiseler ve dizin hemen üstünde biten elbiseler sizin için ideal. Bu elbiseleri pastel tonlarda seçerseniz hem sade hem de oldukça zarif olursunuz. Pastel tonlar cübbe renginizle uymuyorsa siyah sizin için kurtarıcı olacaktır. Elbise giymek istemiyorsanız, sizin için farklı bir seçenek daha var. Tulumlar! Mezuniyet kıyafetleri sadece elbiseler olmak zorunda değildir. Tulumlar da klasik görünmek isteyen kadınların ilk seçenekleri arasında yerini almaktadır. Tulum dışında dökümlü bol pantolonlar mezuniyet için kullanılabilecek eşsiz parçalardandır. Feminen ve şık görünmenin anahtarı olan pantolonlar ile, mezuniyetinizde gözler üzerinizde olsun!

Mezuniyetinde çarpıcı bir görünüm isteyenlere en yaratıcı mezuniyet elbiseleri …

Eğer girdiğiniz ortamda fark edilmek isteyen ve çarpıcı görünmekten hoşlanan biriyseniz, mezuniyetinizde giyeceğiniz kıyafetin seçimine oldukça dikkatli etmeniz gerekmektedir. Akademik anlamda başarınızı temsil eden bu önemli günde, bir düğün edasında giyinmek hiç hoş karşılanmayabilir. Size önerimiz, abartılı aksesuar ve kıyafetler yerine, özgün tasarımları seçmenizdir. Böylece giydiğiniz kıyafetin benzerini başka birinin üstünde görmeniz mümkün olmayacaktır. Kat kat etekler, asimetrik kesimler veya püsküllü tasarımlar tam da size hitap ediyor! Bilmelisiniz ki mezuniyet elbisesi sadece siyah olmak zorunda değildir. Renk konusunda alışılmışın dışına çıkarak da çarpıcı görünebilirsiniz. Tabi cüppeniz ile uyum sağlamayı da unutmayın!

 

Mezuniyet elbisesi seçiminiz için küçük ipuçları:

  • Yukarıda da bahsettiğimiz gibi cüppe renginiz ile elbisenizin renginin uyumsuz olmamasına dikkat edin.
  • Hava koşullarını mutlaka göz önünde bulundurun. Böylece gün içinde terlemekten veya üşümekten kurtulabilirsiniz.
  • Tüm gün fotoğrafınız çekileceğinden, fotoğraflarda güzel çıkacak kıyafetleri seç Unutmayın önünüzde yıllar boyunca bu fotoğrafları birçok insan görecek!
  • Mezuniyet elbiseleri kısa olmak zorunda değildir. Yüksek topuklu ayakkabılar ile giyeceğiniz uzun elbise, etek veya pantolonlar aynı zamanda boyunuzu daha uzun gösterecektir.

Yaşamınızın ilerleyen yıllarında sizlerde bir anı olarak kalacak mezuniyet fotoğraflarınızda güzel görünmek istemez misiniz? Giyim tarzınıza uygun ve o atmosfere yakışan mezuniyet elbiseleri ile, bu özel günün tadını çıkarın. Kendiniz için özel dikim bir mezuniyet elbisesi yaptırmayı düşünüyorsanız; sizleri bu önemli güne en güzel şekilde hazırlamak için Alisse nuerA mağazalarına davet ediyoruz.

10 Aralık 22