Bir düğünü ölümsüzleştirecek ve o günü defalarca hatırlamanızı sağlayacak düğün fotoğraflarınız, çekim için en iyi zamanı ve en güzel atmosferi hak ediyor. Mükemmel düğün fotoğrafları ortaya çıkarmanın yollarından biri güzel bir mekan gibi görünse de, düğün fotoğraflarınızı çektirirken seçeceğiniz zaman da bir hayli önemli! Düğün zamanınız yaklaşırken “düğün fotoğrafı ne zaman çekilmeli” veya “günün hangi saatlerinde düğün fotoğrafı çekimi yapılmalı” diye soruyorsanız, bu yazımız size bir rehber niteliğinde olacak.

 

en doğru düğün fotoğrafı zamanı

Düğün fotoğrafı ne zaman çekilmeli

Düğününüz hangi mevsimde ve hangi konumda olursa olsun, düğün fotoğraf çekimi yapmak için en doğru zaman güneşin en alçak noktada olduğu andır. Bu hem dumanlı hem de romantik bir atmosfer yaratır. Güneşin en alçak noktada olduğu yani güneş batmadan hemen önce olarak adlandırılan bu altın saat, kusursuz düğün pozlarınız için harika bir ışık sunacaktır.

Düğün saatinize göre düğün fotoğrafı çekim zamanınızı belirleyin

Düğün fotoğraf çekiminiz, en doğru zaman olan altın saate denk gelmeyebilir. Peki çiftlerin en çok merak ettiği sorulardan biri olan “Fotoğraf çekimi düğünden önce mi yoksa sonra mı olmalı” sorusunun cevabını veriyoruz. Düğün organizasyonundan makyözlere, bunu deneyimlemiş çiftlerden fotoğrafçılara kadar çoğu kişi, düğün fotoğrafı ne zaman çekilmeli sorusuna, düğünden hemen önce cevabını veriyor. Peki bunu neye dayanarak söylüyorlar. İşte düğün fotoğraflarınızı düğününüzden hemen önce çektirmenizin birkaç avantajı;

  • Düğün töreni esnasında ve öncesinde duygusal anlardan kaynaklı makyajınız bozulup, akabilir. Bu düğün sonrası fotoğraf çekiminiz için korkunç bir durum olacaktır. Üstelik düğün makyajınız fotoğraf çekiminizden sonra daha doğal bir hal alacağı için düğününüze kalıplaşmış bir makyajla gitmeyeceksiniz.
  • Düğün, zaten yorucu geçen bir tören olacağından, düğün sonrasında yapılacak fotoğraf çekimini düşünmenize gerek kalmadan, kokteyl veya after partinize rahatlıkla geçebilirsiniz.
  • Artık çiftler düğün esnasında birbirlerini görmekten ziyade, düğünden saatler önce bir araya gelmeye daha meyilliler. Bu hem düğün esnasındaki stresi yok etmekte, hem de düğün öncesi kendilerine vakit ayırıp gergin atmosferi bozmaktadır. Düğün fotoğraf çekiminiz de bunun için harika bir fırsat!

Düğün fotoğrafı ne zaman çekilmeli sorusuna yanıt bulduğunuza göre, sırada düğün fotoğrafçısını bulmak var! Düğün fotoğrafınızın çekim zamanına, yine düğün fotoğrafçınızın müsaitliği ve fikirleri doğrultusunda karar vermelisiniz. Unutmayın, düğün fotoğraf çekimi en özel gününüzü hep hatırlamanız için size sunulmuş mükemmel bir an!

10 Aralık 22