Gelin görünümünün en önemli aksesuarlarından biri olan gelin çiçeği seçimi her ne kadar kolay gibi görünse de mevsime, mekana veya konsepte göre değişiklik göstermektedir. Bir düğün konseptine karar vermek, gelinliğinizin, mekanınızın ve hatta gelin çiçeğinizin bile nasıl olacağını belirlemek demektir. İşte modernden geleneksele, düğün konseptine göre gelin çiçekleri …

Vintage düğün konseptine göre gelin çiçekleri

Toprak tonlarının her yeri kapladığı bu düğün konsepti için gelin buketi seçmeye, kuru buketlerden başlayabilirsiniz. Son yılların en büyük gelin trendlerinden biri olan kuru buketler tam da düğünler için biçilmiş kaftan! Pastel ve nötr tonlu çiçek aranjmanları hem göz yormayan havasıyla hem de konseptinize kusursuz uyum sağlamasıyla tercihiniz olabilir. Orkide, lale, lavanta veya gül vintage buketiniz için seçebileceğiniz çiçeklerden sadece birkaçıdır.

Bohem düğünler için gelin buketi

Genellikle yaz ve bahar aylarının vazgeçilmez düğün konseptlerinden biri olan bohem düğünler, canlı çiçeklerin en göz alıcı renklerle sergilendiği bir konsepttir. Bir bohem düğün planlıyorsanız, size önerimiz hem trendlerde olan hem de parlak renkleriyle iç açacak canlı gelin buketi kullanmanız! Mor, pembe, sarı veya mavi tonlarda seçeceğiniz gelin çiçeğiniz, bohem düğününüz için pastel tonlarda da hazırlanabilir. Genellikle renkten çok aranjmandaki çiçek modeline dikkat çeken  bohem buketler, palmiye veya yemyeşil yapraklarla bir arada harika görünecek. Portakal rengi gül (yediveren), şakayık, lotus veya devedikeni tam size göre!

Modern ve sade düğün konseptine göre gelin buketleri

Gösterişi bir kenara bırakan ve dekoruyla ruhu dinlendiren sade bir düğün konsepti yapmayı planlıyorsanız, devasa gelin buketleri size göre! Devasa denildiğinde aklınıza geleneksel düğünlerin rengarenk ve ağır çiçekleri gelmesin. Tek başına büyük bir orkide veya bembeyaz lotusların modern düğününüzün kusursuz tamamlayıcı olması aşikar! Çiçek çeşitliliğini en az tutarak tek bir çiçek modeline dikkat çekebilir, ve alışılmışın dışına çıkarak devasa yaprakları gelin buketinizde kullanabilirsiniz. Beyaz şakayıklar da modern düğün konseptlerinin en çok tercih edilen çiçek türlerinden biridir.

Geleneksel düğünler için gelin çiçekleri

Rengarenk ve gösterişli yapay gelin çiçeklerinin tercih edildiği geleneksel düğünler için, aynı zamanda mevsimine uygun canlı gelin buketleri de güzel bir seçenek olmaktadır. Ağır görünümlü gül buketleri, yine düğününüzün renk paletine uygun çiçekler ile hazırlanmış aranjmanlar gelinliğinizle kusursuz duracak.

Bir düğün planı yaparken her şeyi doğru ve uyumlu planladığınızdan emin olmalısınız. Bu gelin çiçeğiniz olsa bile! Düğün konseptine göre gelin çiçekleri rehberimizi incelerken, rengarenk çiçek aranjmanlarının gelinliğinizi hareketlendirdiğine, veya tek bir çiçeğin aslında ne kadar modern durabileceğine tanıklık ediyor olacaksınız. Gelin buketi seçimi yapmanın en pozitif yanı ise, bunun eğlenceli ve aynı zamanda yaratıcı olmasıdır.

10 Aralık 22