En tatlı telaşların yaşandığı düğün töreninizde tüm detaylar hazır, peki ya aile yakınlarının kıyafetleri? Malum, kardeşleriniz, anneniz ve babanız bu mutlu günde sizin yanınızda en özel seçimleriyle yer almalı. Özellikle düğün töreniniz için farklı bir hazırlık sürecine giren kayınvalideniz şıklığı ve zarafeti ile dikkat çekmeli değil mi? O gece ağırlanacak misafirleri en şık halleri ile karşılamalı ki çekilecek tüm aile fotoğraflarında anne edasıyla yerlerini almalı. Peki ama damat annesi nasıl giyinmeli?

 

Damat Annesi Nasıl Giyinmeli?

Damat annesi nasıl giyinmeli sorusu, düğünden önce yapılan hazırlıklardaki önemli sorulardan biri. Bu soruya yanıt ararken, kuşkusuz zevkler öne çıkmalı. Giyim tarzı da oldukça önemli. Tarzınızı yansıtmayan kıyafetlerin içerisinde kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Abiye elbette düğünlerin vazgeçilmezi ancak gün içerisinde spor giyinmekten hoşlanıyorsanız; en keskin abiye modellerden uzak durabilirsiniz. Abiyenizi daha hafifleten sade modeller bu noktada tercihinizi şekillendirebilir. Özellikle son yolların moda akımlarını, minimalist tarzları seçebilirsiniz. Tabii abiye seçiminizde ilk dikkate almanız gereken fiziksel özellikleriniz.

Elbisenizin kolları, yakası hangi modelde olmalı? Etek boyunuzun uzunluğunu nasıl tercih etmelisiniz. Belki de zarif bir tulum giymeyi seçeceksiniz. Vücut tipine göre abiye seçiminde fiziksel özelliklerinizi, size yakışan, içinde rahat hissettiğinizi gardırobunuzdaki diğer kıyafetlerinizi gözden geçirebilirsiniz. Vücut tipinizi doğru tanımladıktan sonra sıra da sevdiğiniz renkler gelir. Siyah, lacivert gibi ağır ve resmi tonlar mı yoksa uçuk mavi, sarı ve pembe gibi pastel tonları mı seçeceksiniz? Damat annesi nasıl giyinmeli sorusunu yanıtlamak için tüm bu ayrıntıları dikkate alarak seçimlerinizi listelemeye başlayabilirsiniz.

Seçilecek Abiye Modelleri Mevsime Uyumlu Olmalı

Kayınvalide kıyafetleri için seçim yaparken dikkat emeniz gereken diğer bir nokta da düğününüzün gerçekleştiği mevsim. Kış düğünü, bahar ya da yaz düğünü için kumaş ve renk seçiminden elbisenizin modeline kadar farklı seçimler yapmalısınız. Kış düğünlerinde etollerle süslenmiş modeller, uzun etekli dantelli modeller, yuvarlak ya da kare yakalı tasarımlar tercihleriniz arasında yer alabilir. Kış düğünleri için ayrıca tafta, saten gibi kumaşları gri, bordo, lacivert gibi renklerle kombinleyebilirsiniz. Yaz ve bahar düğünlerinde ise ince ya da kalın askılı modeller, kısa etekler, tül ya da kelebek kollar modern kayınvalide elbiseniz için seçimlerinizi belirleyebilir. Anne abiyeleri için bu modelleri baharın neşeli havasına uygun kırmızı, sarı, yeşil renklerinin farklı tonlarıyla zenginleştirebilirsiniz.

Düğününüz için seçtiğiniz mekân ve düğün konseptiniz de damat annesi nasıl giyinmeli sorusundaki belirleyici diğer bir etken olabilir. Bir kır düğünü mü yoksa salon düğünü mü yapıyorsunuz? Salon düğününde kapalı mekanlar için daha rahat kullanabileceğiniz daha gösterişli modelleri seçebilirsiniz. Payetli, saten, tafta, dantel kumaşlar bu modeller için tercih edilebilir. Açık havada, havuz başında gerçekleşecek bir düğün için de kumaş ve model seçiminizi özel olarak yapmalısınız. Böyle mekanlar için rüzgarlar uçuşan ve bu mutlu gününüzde neşenizi yansıtacak şifon tasarımları inceleyebilirsiniz. Şık yırtmaçlar, asimetrik uzun etekler, püsküllü modeller sahil, kır düğünleri için abiye modelleri arasında yer alabilir.

Özel Çizgilerle Tasarlanan Modern Kayınvalide Elbiseleri

Damat annesi nasıl giyinmeli, sorusu için araştırma yaptığınızda son yılların özel trendlerini takip eden abiye kayınvalide elbisesi modelleri karşınıza çıkabilir. Anne kıyafetleri için bordo, lacivert, yeşil, siyah gibi özel ve asil renklerden ilham alabilirsiniz. Vücudunuzu daha fit gösterecek, duruşunuza asalet katacak bu renkler anne düğün elbisesi tercihlerinde ilk sırada olabilir. Koyu renklerin toparlayıcı etkisini abiye kayınvalide elbisesi için özel olarak kullanabilirsiniz. Vücudunuza güvenen bir kayınvalide iseniz daha iddialı modeller, dekolte yakalar, omuz ayrıntıları, ip askılar, kısa ve dar etekler, payetler ve boncuklarla süslenmiş mini modeller sizin o gece giyeceğiniz elbise modelleri arasında yer almalı. Bu tarz bir düğün elbisesi seçerken renklerde de aynı iddiayı koruyabilirsiniz! Neon renkler, göz alıcı mavi ya da yeşil, iddialı bir kırmızı neden olmasın? Damat annesi nasıl giyinmeli sorusuna modern tarzda, özel tasarımcıların çizgileriyle hazırlanmış modellerin renk seçimlerini inceleyerek yanıt verebilirsiniz.

Anne düğün elbisesi kadar bu elbiseyle birlikte seçilen aksesuarlar da son derece önemli. Damat annesi nasıl giyinmeli sorusu kadar bu kıyafetle birlikte nasıl aksesuarlar kullanmalı sorusuna da yanıt vermelisiniz. Belki bir şal ya da bir etol kayınvalide abiye şıklığınızı tamamlayabilir. Özel ve rahat bir ayakkabı, şıklığınızı tamamlayacak zarif bir çanta sizin gece boyu tüm konukların beğenisini kazanmanızı sağlayabilir.

Damat Annesi Elbiseleri ile Uyumlu Saç ve Makyaj Trendleri

Etek boyu, yaka detayları, kollar, kumaş ve renk seçimi gibi detaylarla o gece kendinizi rahat, şık ve zarif hissedeceğiniz tasarıma karar verdiniz. Bu seçimi özel aksesuarlar, takılar, ayakkabı ve çanta ile de tamamladınız. Damat annesi nasıl giyinmeli sorusuna tam bir yanıt için sıra da saçınız ve makyajınız var! Elbisenize, takılarınıza göre özel bir saç modeli gece boyu tüm gözlerinizin beğeni ile üzerinizde olmasını sağlar. Abiye kayınvalide elbisesi için sınırların dışına çıkıp, klasik seçimlerden uzak durduysanız aynı yaklaşımı saçlarınız ve makyajınız için de gösterebilirsiniz. Özel bir saç rengini, canlı ve göz alıcı renklerle tamamlayan bir makyaj neden olmasın?

Klasik seçimlerden vazgeçemeyenlerden iseniz saçlarınız için en zarif topuz modellerini inceleyebilirsiniz. Saçlarınızı zarifçe ensenizde toplayabilir ya da sıkı bir topuza özel saç aksesuarları ekleyerek elbise modelinizi tamamlamayı da tercih edebilirsiniz. Evladınızın düğün gününde kayınvalide şıklığını tepeden tırnağa tamamlayarak damat annesi nasıl giyinmeli diye soranlara örnek olabilirsiniz.

Düğünlerin Yıldızları: Gelinler ve Kayınvalideler

Düğünüzde kayınvalideniz için yapacağınız elbise seçimlerinde damat annesi nasıl giyinmeli sorusuna detaylı bir şekilde yanıt verirken sizin tarzınızı tamamlayan seçimler de yapabilirsiniz. Düğünlerin yıldızı gelinler için kişiye özel tasarımları, özel dikimleri ile dikkat çeken Alisse nuerA gelinlikleri sizin tarzınızı yansıtacak seçimler arasında yer alabilir. Gelin adaylarının tüm ihtiyaçlarını bilerek özel tasarımlarla onları bu özel geceye hazırlayan Alisse nuerA gelinlik modelleri hayalinizdeki düğünü gerçeğe dönüştürmenize yardımcı olur.

 

10 Aralık 22