Düğün öncesi gelin ve damat adayını ve ailelerini ilgilendiren en önemli konulardan biri de düğün masrafları. Düğün günü için yapılacaklar, yeni evlilerin evi için alınacaklar başta olmak üzere düğün masrafları birçok farklı kategoride olabilir. Tüm bu masraflar için planlı bir yol izlendiğinde ise çözüm bulunabilir. Öncelikli yapılacakların ilk sırada yer aldığı bir liste hazırlanabilir. Bu listede en önemli adımlar için bir bütçe belirleyerek bu bütçeye sadık kalacak tercihler yapabilirsiniz. Gelin ve damadın ayrı ayrı oluşturabileceği düğün masrafları listesi daha sonra birleştirilerek öncelik sıralamasına göre bir düzenleme mümkün olabilir. Böylece acil olarak yapılması gereken düğün masrafları vakit kaybetmeden yapılabilir. Oluşturacağınız listenin gerçek ihtiyaçlarınızı içermesine de dikkat etmelisiniz.

Ortalama Düğün Masrafı için Liste Oluşturmanın Püf Noktaları

Yeni hayatınıza adım atarken ilk sırada almanız gereken, sizin için acil ihtiyaçlar neler, öncelikle bunları belirlemelisiniz. Bunun için listenize öncelikle “Acil İhtiyaçlar” başlığını yazabilirsiniz. Peki nedir bu aciliyeti olan masraflar? Öncelikle evinizde olmazsa olmaz ürünleri sıralayabilirsiniz. Bunlar beyaz eşyalar, yatak, perdeler, koltuklar olabilir. Ayrıca mutfağınızda elinizin altında bulunması gereken züccaciye ürünleri de ilk etapta alınması gerekenler arasında yer alır. Dekorasyon için alacağınız eşyalar, ev tekstili ürünleri ise daha sonra alabileceğiniz ürünler olabilir. “Ev için Alınacaklar” başlığına ayrıca evinizde öncelikle ihtiyaç duyacağınız eşyaları listeleyerek, önem sırasına göre maddeleyebilirsiniz.

Ev düzmek bütçe hesaplama işleri içinde oldukça karmaşık bir hal alabilir. Bu nedenle kullanım alışkanlıklarınızı, eşinizin ve sizin ihtiyaçlarını analiz ederek yola devam edebilirsiniz. Düğün masrafları ikinizi de zorlamayacak şekilde bütçenize uygun bir şekilde planlanabilir. Birçok ürünün farklı alternatiflerini, farklı mağazalardan araştırarak listenizi yönetebilirsiniz. Masraf hesaplama ev eşya fiyatları başta olmak üzere listenizdeki her madde için ayrı ayrı yapılırsa bütçenizi aşmadan düğün masraflarınızı makul düzeyde tutabilirsiniz. Beyaz eşyalar, mobilyalar, perde ve halılar, küçük ev aletleri için ayrıca kampanyaları ve özel indirimleri de takip edebilirsiniz. Özellikle düğünlerin çok yapıldığı aylarda birçok düğün paketi kampanyasından yararlanarak düğün masrafları için sınırlarınızı da aşmazsınız.

Düğün Masrafları için Akıllı Seçimler Yapabilirsiniz

Listenizdeki diğer bir kategori de “Düğün Organizasyonu Masrafları” şeklinde olabilir. Bu başlığın altına da “Kız İsteme- Nişan-Kına Gecesi-Düğün Günü-Balayı” şeklinde alt başlıklar ekleyebilirsiniz. Bu alt başlıkların altına da aşağıdaki gibi detaylı maddeler yazarak, bir araştırma yaparak ortalama maliyetleri yazabilirsiniz.

  • Kız İsteme Merasimi Masrafları: Çiçek – çikolata – hediyeler
  • Nişan Gecesi Masrafları: Nişan mekanı – mekan süslemesi- nişan pastası – nişan tepsisi – nişan yüzükleri – ikramlar- nişan kıyafetleri- kuaför / güzellik salonu harcamaları
  • Kına gecesi masrafları: Gelin kına elbisesi / elbiseleri – salon ve organizasyon- ikramlar – kuaför / güzellik salonu harcamaları –
  • Düğün Gecesi Masrafları: Düğün mekanı- fotoğraf çekimi- mekan organizasyonu- gelinlik – gelin buketi – damatlık – gelin saçı ve makyajı -düğün davetiyesi- düğün pastası – gelin arabası süslemesi
  • Balayı Masrafları: Seyahat giderleri – otel rezervasyonu

Tüm bu masrafların yazıldığı başlıkların ve maddelerin karşılarına, yaptığınız araştırmalara bağlı olarak da yaklaşık maliyetleri yazabilirsiniz. Örneğin;

  • Düğün fotoğrafı çekimi için 2.500 TL – 5.000 TL,
  • Saç ve makyaj için yaklaşık 2.000 TL – 4.000 TL,
  • Gelin buketi için 1.000 TL – 3.000 TL gibi ortalama maliyetleri yazabilirsiniz.
  • Düğün mekanı ve organizasyonu için davetli sayınıza, yemekli-yemeksiz ya da kokteyl tarzı düğün tercihinize göre 45.000 TL ile 70.000 TL arasında bir maliyet hesaplayabilirsiniz.

Düğün gününüze dair tüm detayları düşünerek oluşturacağınız listenizde profesyonel destek alacağınız hizmetler için birçok farklı alternatifi değerlendirerek akıllı seçimler yapabilirsiniz. Müzik ve fotoğraf çekimi başta olmak üzere düğününüzü ölümsüzleştirecek detaylar için bütçenize uygun birçok seçeneğe dijital ortamdan ulaşabilirsiniz. Bunlar arasından özenli bir araştırma ile bütçenize uygun tercih yapabilirsiniz.

Düğün masrafları için uzun süre araştırma yapmak, farklı seçenekleri karşılaştırmak oldukça önemli. Bu seçimleri yaparken de eşinizin ve sizin beklentileri, ihtiyaçları, istekleri mutlaka dikkate alınmalı. Böylece hem bütçenize uygun hem de ömür boyu güzel bir anı olarak kalacak bir düğün gerçekleştirebilirsiniz. Her yıl farklı alternatiflerin oluşmaya başladığı düğün organizasyonlarında düğün masrafları için de farklı ürünleri inceleyebilirsiniz. Düğününüze dair tüm detayları kontrol edebilirsiniz.

Nikah Masrafları Gözünüzü Korkutmasın

Planlı bir şekilde hazırlayacağınız listeniz sayesinde düğün masrafları için çözümler bulabilirsiniz. Düğününüz için yapacağınız her masrafa yönelik seçenekleri de listenize ekleyerek eşinizle birlikte ortak kararlar verebilirsiniz. Gelinlik ve damatlık seçiminde de aynı yöntemi izleyerek hayalinizdeki sahneyi canlandırabilirsiniz.

Düğün masrafları içindeki en önemli maddelerden biri olan gelinlik seçiminizde Alisse nuerA gelinlik tasarımları size özel seçenekler sunar. Birbirinden farklı modelleri, isteklerinize uygun olarak özel hazırlanan gelinlik seçeneklerini inceleyebileceğiniz Alisse nuerA gelinlikleri tarzınızı tanımlayarak hayalinizdeki gelinliği size hazırlar. Ayrıca gelin taçları gibi aksesuarları da bulacağınız Alisse nuerA, minimalist gelinler kadar gösterişli gelinler için de farklı seçenekleriyle tüm modelleri, bütçenize uygun şekilde tercih edebilirsiniz.

10 Aralık 22