Yeni evlenecek çiftler, söz veya nişanı olanlar ve hatta filmlerde evlenecek çiftler bile düğün ve diğer organizasyonlar için haziran ve temmuz aylarını tercih ediyor. Yaz mevsiminde düğün yapmak her ne kadar seçenek yelpazesi geniş bir fikir olsa da, kış mevsiminin büyüleyici havası birçok çifti cezbediyor. Kış düğünü için gelinlik modelleri arasında doğru seçimi yaptığınızda veya size sunduğumuz ipuçlarını okuduğunuzda kış düğününüz büyülü bir anıya dönüşebilir. İşte kış gelinlikleri ve size ilham kaynağı olacak kış düğünü önerilerimiz…

Kışın getirdiği bembeyaz atmosferden ilham alarak işe başlayabilirsiniz. Beyaza her renk uyar! Gelin çiçeğinizden nedimelerinizin kış düğünü elbiselerine kadar mükemmel tonları yakalayacağınız bu soğuk mevsimde, düğününüzün her anını hatırlayacaksınız. Unutmayın kış düğünü biraz zorlu olsa da yaratıcı olmak sizin elinizde !

 

Kış düğünü için gelinlik modelleri nasıl olmalıdır?

Kış gelinlik modelleri için bembeyaz bir renk mi düşündünüz? Birçok gelin adayı kışın yapacağı düğününde giyeceği gelinliğin beyaz olması gerektiğini düşünüyor; fakat kış gelinlikleri seçerken tercihinizi kırık beyazdan veya nude tonlardan yana kullanırsanız, oldukça iddialı ve özgün bir gelin olacaksınız. Kışın evlenen birçok ünlü isim de gelinliklerinin renklerini daha soluk tonlardan yana kullanmışlardır. Peki gelinliğinizin modeli nasıl olmalı? Uzun kollu gelinlikler kış gelinleri için en ideal seçimdir. Elbette tercihinizi askılı modellerden yana da kullanabilirsiniz; ama böyle bir model, dışarda yapılacak fotoğraf çekimlerinde sizlere zorluk çıkartabilir. Gelinliğinizi tamamlayacak beyaz bir kürk veya şal ile kışın sıcacık hissedebilirsiniz. Prenses modeller ve balık modeller kış için en çok tercih edilen gelinlikler arasındadır. Gelinliğinizde seçeceğiniz kumaş ise oldukça önemlidir. Organze, tül veya şifon kumaşlar genellikle yaz mevsimleri için kullanılmaktadırlar. Kış için size önerimiz saten, tafta veya ziberlin kumaş! Bu kumaşlar kış mevsiminin görkemli havasında, ağır ve gösterişli duruşları ile size eşlik edeceklerdir. Fakat farklı bir mevsimde düğününüzü yapacaksanız “mevsime göre gelinlik modelleri” yazımıza gidebilirsiniz.

 

kış düğünü gelinlikleri
 

Kış gelinlikleri için en uygun saç ve aksesuar seçimi nasıl olmalıdır?

Rüzgarlı bir havada düğün yapacağınızı unutmayın. Evden kuaföre, Kuaförden kış düğünü mekanınıza koştururken rüzgarın esintisinden saçlarınızın bozulma ihtimali vardır. Bu yüzden gün boyunca sağlam kalacak ve gelinliğiniz ile uyum içinde olacak gösterişli bir saç modeli seçin. Yoğun dalgalı gelin topuzları veya dağınık topuzlar tam size göre! Aksesuar seçiminizde ise gümüş rengini ön planda tutun. Oldukça şık bir görünüm yaratacak kristal gelin taçları, kış düğününüz için harikulade bir seçenek olacak. Gelin çiçeğiniz için size tavsiyemiz pastel tonlar! En sevdiğiniz rengin pastel tonları kış düğünü konsepti için uygundur. 

Kış düğünü için makyaj önerileri

Buzun ve suyun mavisinden ilham alabilirsiniz; fakat bembeyaz bir atmosferi dengelemek için koyu renkler makyajınız için güzel bir tercih olabilir. Üstelik kış düğünü fotoğrafları çekilirken dumanlı ve gizemli bir hava yansıtmak için iyi bir seçenek! Cesur bir göz makyajı ve dudaklarda pastel tonlarda koyu rujlar kış düğünlerine çok yakışacaktır.

Kış düğünü mekanları ve dekor önerileri

Bir kış düğününde her şey beyaz olmak zorunda değildir. Kışın düğün planlıyorsanız kapalı bir mekanda düğün yapmak belki de tek seçeneğiniz olabilir. En uygun mekanlar; tarihi bir yer, otel veya ihtişamlı bir düğün salonudur. Tabi bu mekanların dekoru da oldukça önemlidir. Otel veya düğün salonlarının, sırf kış düğünü yapacaklara özel hazırladıkları bir çok kış düğünü konseptleri bulunmaktadır. Ağaç kütüklerinden parlak mumlara, şamdanlardan sıcak şöminelere kadar düşünülmüş bu alanlar tam olarak kış için tasarlanmıştır.

 

kış düğünü gelinlikleri
 

Kış düğününde ayakkabı seçimi

Sıradaki maddemiz kış düğünü kombinleri için olmazsa olmaz bir detay, ayakkabı!  Mekanınız kapalı bir alan olduğuna göre ayakkabı seçiminiz için bir çok seçenek bulunuyor. Stiletto, ince topuklar veya daha rahat hareket etmenizi sağlayacak kalın topuklu gelin ayakkabılarına kadar… Bizim size tavsiyemiz tıpkı kül kedisinin cam ayakkabısından ilham almışçasına modeller seçmenizdir. Kış düğün konseptinizi yansıtacak ve pastel renklerin her tonunu kullanabileceğiniz binlerce tasarım mevcut.

Bir kış düğünü için nasıl seçimler yapmanız gerektiğini artık biliyorsunuz. Seçenekleriniz çok fazla! Bilmeniz gereken tek şey havanın ne denli kötü olacağı. Böylece ona göre hazırlığınızı yapabilirsiniz. Kış düğünü için gelinlik modelleri arasından yapacağınız ihtişamlı seçime yaratıcılığınızı katmayı ihmal etmeyin. 

10 Aralık 22