Kız isteme ve söz merasiminden sonra, mutlu birlikteliğinizi taçlandıran diğer bir adım nişan törenidir. Evlilik sürecinde, geçmişten günümüze gelenek haline gelmiş nişan töreni, eski yıllarda ailelerin evlilik öncesinde birbirlerini daha iyi tanımaları için düzenlenirmiş. Şimdi ise, evlenecek çiftin sevdikleriyle bir arada bulunup, birlikteliklerini bir kademe daha atlatmak için düzenledikleri bir tören olarak adlandırılır. İlerleyen aylarda bir nişan yapmayı planlıyorsanız, ama nişan alışverişi ve nişan hazırlığı konusunda nasıl bir süreç izlenir bilmiyorsanız; sizler için hazırladığımız “ nişan alışverişinde neler alınır “ adlı yazımızı okumaya devam ediniz.

Nişan alışverişi sürecine bütçenizi belirleyerek başlayın.

Bütçe belirlemek ve bütçeye uygun bir yol izlemek sadece düğünlere özgü bir şey değildir. Nişan hazırlığı yapmaya başlamadan önce de kendinize bir bütçe belirlemeli ve alacaklarınızı, mekanınızı, kıyafetinizi bu bütçe ile tamamlamalısınız. Unutmamalısınız ki bu süreç, düğünden önce sizin için iyi bir deneme olabilir ve düğün alışverişinize daha bilinçli bir şekilde başlayabilirsiniz. Geçmiş dönemlerde nişan masraflarını kız tarafı karşılarken, artık bu gelenek yerini; iki tarafın ortaklaşa karar vermesine bıraktı. Nişan hazırlıkları için kendinize bir limit koymanız; hem stressiz bir alışverişi beraberinde getirecek, hem de mekandan konuk sayısına kadar her şeyi belirlemenize yardımcı olacak.

nişan alışverişi

 

“ Nişan alışverişinde neler alınır ?” listesinin olmazsa olmazı: Nişan yüzükleri

Nişan hazırlığı listesinin en önemli parçalarından biri olan nişan yüzüklerini seçmek, dikkatle yapılması gereken alışverişlerden biridir. Ömür boyu takılacak bu alyanslar, yeni evlenecek çiftlerin tarzlarına bağlı kalarak seçilmelidir. Genellikle kadınlar daha gösterişli ve taşlı modeller tercih ederlerken, erkekler abartıdan uzak tasarımlardan yana olurlar. Bu sebeple ikisinin ortasında bir tercih yapmak, hem erkek hem de kadın açısından son derece mantıklı bir karar olacaktır. Son çare ise, kendinize özel alyans tasarımları yaptırmak olabilir.

 

Nişan mekanı seçimi için konuk sayısını ve konseptinizi baz alın.

Nişan töreninizin ne zaman ve nerede yapılacağına karar verme aşaması, her ayrıntıyı inceleyerek sonuçlanmalıdır. Nişan töreninize kaç kişi davetli olacak? Nezih bir tören mi istiyorsunuz, yoksa gösterişli mi? Nişanınız hangi mevsimde olacak? Tüm bu soruları kendinize sorduktan sonra, araştırıp bulduğunuz nişan mekanlarını sırasıyla eleme yöntemine geçebilirsiniz. Eğer kış ayında sade bir nişan düşünüyorsanız, şık bir davet salonunu tercih edebilirsiniz. Fakat kalabalık ve gösterişli bir nişana imza atacaksanız, seçiminiz otel veya düğün salonundan yana olabilir. Bunlar dışında, yaz ve bahar mevsiminde bir nişan yapmayı planladıysanız, size önerimiz; sade törenler için bahçeli şık bir yer veya havuz başı bir mekan, gösterişli bir nişan için ise bir gemi veya kır düğünü mekanı olacaktır.

 

Konuklarınıza ve müstakbel eşinize hediye almayı unutmayın

Bu değerli günde sadece konuklarınıza değil, hayatı beraber paylaşacağınız eşinize de çok seveceği bir hediye almayı unutmamalısınız. Nişan alışverişi esnasında, misafirleriniz için, hoş kokulu mumlar, şekerlemeler veya sizi anımsatan objeler seçerseniz, bu hem oldukça zarif bir hareket, hem de sonraki günlerde, sizi ve bu güzel günü hatırlamaları için hoş bir hatıra olarak kalacak. Eşinize ise, belki çok seveceği bir takı seçebilir, belki hep gitmek istediğiniz bir yere seyahat bileti alabilir, belki de aşkınızı anlatan bir albüm hazırlayabilirsiniz.

 

nişan alışverişi

Nişan alışverişi listesinin en lezzetli kısmı: Yiyecek ve ikramlar

Nişan töreniniz uzun veya kısa sürebilir. Her halükarda misafirleriniz için küçük ikramları düşünmeniz gerekecektir. İster bir yemek organizasyonu, ister sevimli atıştırmalıklar, tercih sizin! Eğer şık bir mekanda kalabalık bir topluluğa hitap ediyorsanız, mekanın size sunduğu yemek olanaklarını göz önünde bulundurarak, konuklarınıza lezzetli bir seçenek sunabilirsiniz; fakat seçiminiz küçük ikramlardan yanaysa, yaratıcılığınızı ön planda tutup, dekoratif yemek barları, içecek standları gibi farklı seçeneklere imza atabilirsiniz. Nişan hazırlığı sürecinde, sevimli kekler, küçük sandviçler, kurabiyeler, lezzetli bir pasta veya renkli şekerlemeler, misafirleriniz için oldukça şık ve doyurucu sunumlar olabilir.

Nişan kıyafeti seçiminde uyumu ön planda tutun

Mekanınızın konseptini ve mevsimi düşünerek, aynı zamanda vücut tipinize hangi abiyenin uyacağını göz önünde bulundurarak yapacağınız nişanlık seçimi, damat adayının giyeceği takım elbise ile de uyum sağlamalıdır. Kendinizi son derece özel hissedeceğiniz bu değerli günde, yüzlerce fotoğraf çektireceksiniz ve bu fotoğraflar yıllar boyunca albümünüzü süsleyecek. Bu sebeple, düğün gününüzde ihtişamlı bir gelinlik seçtiyseniz, nişanlığınızın daha sade ve törene uygun olmasına özen göstermelisiniz. Seçtiğiniz renk tonunu ise, damadın kravatında yakalamayı unutmayın.

Düğününüzün bir önceki aşaması olan nişan, evlilik yolunda ne kadar ciddi olduğunuzu gösteren ve sevenleri yeniden bir araya getiren çok anlam dolu bir törendir. Bazı çiftler nişanını geleneklere bağlı kalarak yapmayı tercih etse de, artık çoğu evlenecek çift gösterişten uzak ve basit yollarla, modern bir nişan törenine imza atmaktadır. “Nişan alışverişinde neler alınır” adlı yazımızın, nişan alışverişi ve nişan hazırlığı sürecinizde sizlere yardımcı olmasını umuyoruz. Alisse nuerA olarak, nişanlık seçiminizde sizlere profesyonel ekibimizle ve kaliteli kumaşlarımızla yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız. Randevunuzu oluşturmak ve Alisse nuerA’nın özel tasarımlarına göz atmak için Randevu Formumuzu doldurabilirsiniz.

10 Aralık 22