Geçmişten günümüze baktığımızda düğünlerin, her yıl üzerine yeni düğün trendleri eklenerek değişikliklere uğramaya devam ettiğini görüyoruz. Geride bıraktığımız yıllarda,  teknolojinin gelişmesi ve tam anlamıyla nesiller arası geçiş, son zamanların en farklı düğünlerini de beraberinde getirdi. İnstagram’a yüklemek için mükemmel düğün fotoğrafları, yepyeni düğün konseptleri, elle hazırlanmış nikah şekerleri ve çok daha fazlası… Son 10 yılda  düğün modasında olan değişimler gözle görülebilir farklılıklar içerse de, düğünün romantikliğini ve asaletini hala koruduğunu söyleyebiliriz. İşte geleneksel düğünden, günümüz düğünlerine geçişin, en belirgin yeni düğün trendleri …

son 10 yıl düğün trendi

Düğünleri planlamakta ve sevdiklerinizle paylaşmakta başrol sosyal medya!

Artık popülerliği hızla artan sosyal medya platformları sayesinde, düğünleri planlamanın ve çektirdiğiniz düğün fotoğraflarınızı tüm sevdiklerinizle paylaşmanın çok daha kolay olduğu aşikar! 10 yıl önce düğün planlamasına yardımcı seçeneklerin sayısı çok kısıtlıyken, artık Pinterest ve gibi sosyal medya mecralarında, nasıl bir düğün sürecine dahil olacağınıza karar verebiliyorsunuz.

 

Kişiselleştirme yeni düğün trendleri arasında

Geçmiş yıllarda düğünlerin işleyişi daha çok geleneksellikten yana olsa da, artık kişiselleştirilebilir düğünler bu geleneksel tarzın yerini aldı. Elle yapılan davetiyelerden düğün dekorlarını gelin ve damadın hazırladığı bohem konseptlere kadar her düğün, aynı zamanda eğlenceli bir sürece tanıklık ediyor.

son 10 yıl düğün trendi

Geçmişten günümüze düğün renk skalası oldukça değişti

10 yıl öncesine bakıldığında klasikleşmiş beyaz, gold ve pembe düğün mekanı seçenekleri artık geride kaldı. Pastelden en uçuk tonlara kadar düğünlerde kendine yer bulan renkler, günümüz yeni düğün trendleri arasında! Geçmişte bu kadar geniş renk yelpazesine sahip olmayan düğün dekorları, bireysel kararların daha çok ön plana çıkmasıyla biricik, özgün konseptleri de beraberinde getirdi.

 

Birbirinden ilginç düğün fotoğrafları

Geleneksel stüdyo fotoğrafçılığı son yıllarda yerini dış mekan çekimlerine bıraksa da, evlenecek çiftler arasında çok farklı konseptlerde de düğün pozları vermek oldukça popüler hale geldi. Teknolojinin getirdiği yenilikler ile film temalarının düğün fotoğraflarına işlendiği, drone görüntülerinin düğün videolarına eşlik ettiği bu yeni düğün trendi, hızla yükselişe geçti.

son 10 yıl düğün trendi

Düğün salonlarını arka planda bırakan farklı düğün mekanları

Düğünlerin her zaman vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olan belli düğün mekanları, artık yeni evlenecek çiftler tarafından tercih edilmemeye başlandı. Gösterişli düğün salonları yerine; botanik bahçelerin, yüksek manzaralı çatıların, bohem tarlaların veya vintage plajların tercih edildiği yeni düğünler, çiftlere kişiselleştirilmiş konseptler konusunda ilham kaynağı olmakta…

Geçtiğimiz son 10 yılda , yaşam stilleriyle ve diğer birçok faktörle  evrim geçiren düğün modası, yerini; her köşesinde gelin ve damattan bir parça bulacağınız; fakat geçmişten de hatırlatıcı izler taşıyan bu yeni düğün trendlerine bıraktı. Her geçtiğimiz yıl üzerine yeniler eklenecek bu liste; daha eğlenceli ve heyecan verici düğünlerin şimdiden habercisi!

10 Aralık 22