Yaz, yeni evleneceklerin en çok tercih ettiği düğün mevsimlerinden biridir. Plajlardan kokteyllere, kır düğünlerinden havuz başı düğünlerine kadar birçok seçeneği ile popüler bir düğün mevsimidir. 2019 yazı geldi ve bu, sevdiklerinizin heyecanla beklediğiniz düğünleri yaklaşıyor demektir. Özellikle kadınlar için bu süreçte üzerinde düşünülen, “Bir yaz düğününde ne giyilir ?” sorusu olacaktır. İşte renklisinden sadesine sizlere çok yakışacak yaz düğünü elbiseleri … 

Bir gelin olmasanız bile, katılacağınız düğünde güzel görünmek istemez misiniz? Her kadın, davetli olduğu bir etkinlikte çok şık ve zarif görünmek ister. Öncelikle nasıl bir tarz aradığınıza karar vererek işe başlayabilirsiniz. Bohem mi? Vintage mi? Yoksa maskülen mi? Sizler için hazırladığımız yaz düğünü için elbise modelleri listemizde, yılın trendlerini içeren ve tarzınıza uyum sağlayacak her ipucunu görebilirsiniz.

Yaz mevsiminin olmazsa olmazı kır düğünü elbiseleri

Sıcak ama her etkinlik için elverişli olan bu mevsimde, evleneceklerin en gözde konsepti kır düğünü olmaktadır. 2017 yılından bu yana popülerliğini koruyan kır düğünleri, ülkemizde de oldukça tercih ediliyor. Eğer bir kır düğününe davetliyseniz, size güzel bir haberimiz var. Bu yıl fırfırlar, uçuş uçuş etekler ve püsküller podyumlarda kendini gösterdi. Kır düğününe de çok yakışacak bu detayları, abiyelerinizde tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bohem elbiseler, mini çiçekli abiyeler veya tül ile hacim kazandırılmış askılı modeller de yaz düğünü elbiseleri arasında yerini alıyor; fakat abiyelerden ziyade dikkat etmeniz gereken önemli bir detay var, ayakkabılar! Kalın topuk veya dolgu topuk olarak seçeceğiniz ayakkabınız, zemini çim olan bir kır düğünü için oldukça uygundur. Unutmayın, stilettolar veya ince topuklar tüm gününüzü mahvedebilir. 

Yaz düğünü elbiselerine yeni bir soluk getiren plaj düğünü elbise modelleri

Henüz popüler olmamış, ama yine de birçok çift tarafından tercih edilen plaj düğünlerinin, eğlencesi her ne kadar bol olsa da dezavantajları da bulunmaktadır. Tüm gün güneşin altında eğlenmek ve kum üzerinde olmak biraz korkutucu görünebilir; fakat günü en güzel ve tersiz bir şekilde atlatmak sizin elinizde. “Peki böyle bir yaz düğününde ne giyilir ?” diye düşünüyorsanız, size ilk tavsiyemiz maxi ve uçuş uçuş elbiselerden yana olacaktır. Gün içinde plajda olacak rüzgarı sorun haline getireceksiniz, uzun elbiseler tam size göre! Bir plaj düğünü için şık ve gösterişli abiyelerden uzak durmalısınız. Salaş ve özgür havasıyla bu düğün tarzı, dolabınızdaki bir çok kıyafeti seçmeniz için sizlere şans tanıyor. Belki salaş bir elbise, belki bir kimono ile kombinleyeceğiniz şık bir pantolon günün kurtarıcısı olacaktır. Ayakkabı seçimizi elbette sandalet veya kısa kalın topuklardan yana kullanmalısınız. Aksi taktirde kum üzerinde dans etmek epey zorlayıcı olabilir.

 

Yaz Düğünü Elbiseleri

 

Kokteyl veya havuz başında bir düğün için giyilecek yaz düğünü elbiseleri

Nezih ve şık bir ortam olan havuz başı veya kokteyllerde giyecek bir yaz düğünü elbisesi arıyorsanız, mini abiyelere merhaba deyin. 2019’un ışıltılı abiye dünyası havuz başı düğünlerine oldukça uyum sağlayacaktır. Eğer siz gösterişten hoşlanan biri değilseniz, abiye seçiminizi oldukça sade ve sofistike tutabilirsiniz. Kayık yaka krep abiyeler, veya satenden yapılmış degaje yaka abiyeler bu mekanlara çok yakışacaktır. Özellikle yaz mevsiminin verdiği enerjik atmosfer ile renk seçimlerinizi de biraz daha canlı tonlardan yana kullanmanızı öneriyoruz. Mercan veya portakal kırmızısı enerjinizi zirveye çıkarabilir!

 

Yaz Düğünü Elbiseleri

Yaz düğününde ne giyilir diye düşünenlere küçük ama etkili ipuçları:

  • Her düğünün kuralı haline gelen ve yaz düğünlerinde sıklıkla yapılan hata: Beyaz bir abiye giymek! Beyaz veya krem gelinin giydiği tonlar olduğu için bu renklerden kaçınmanız gerekiyor. Özellikle yaz düğünlerinde açık renk giymek isteyen kadınların yaptığı bu hata, dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri.
  • Evinize gelen düğün davetiyesinden ilham alın. Davetiyeye bakarak; düğünün nerede olacağı veya saat kaçta olacağı bilgilerini edinin. Böylece yaz düğünü için elbise modelinize karar vermeniz çok daha kolay olacaktır.
  • Yaz düğünü elbiseleri genellikle şifon ve tül kumaşlardan yapılmaktadır. Tercihlerinizi bu kumaşlar dışında saten, organzeden yana da kullanabilirsiniz; fakat gabardin veya tafta gibi ağır kumaşlardan kesinlikle uzak durmalısınız.

Yaz veya kış olsun bir düğünün yapıldığı mevsime, saate veya konsepte göre giyinmek oldukça önemlidir. Yılın trendlerine ve kişisel tarzınıza uygunluğu da kombininiz içine katmayı unutmayın. Sosyal medyalardan veya dergilerden bulduğunuz birbirinden farklı ve güzel yaz düğünü elbiseleri arasında karar vermekte zorlanıyor olabilirsiniz. “ Yaz düğününde ne giyilir ” yazımız düğün kıyafeti seçiminizi kolaylaştıracak ve sizlere ilham kaynağı olacaktır. Özel dikim bir model düşünüyorsanız veya kıyafetinize Alisse nuerA ile birlikte karar vermek istiyorsanız, hemen randevu al formumuzu doldurabilirsiniz.

10 Aralık 22