Günümüzde gelinliklerin binlerce farklı tarzda ve modelde seçenekleri bulunmaktadır. İki aynı model gelinlik, farklı kumaşlarla hazırlanırsa farklı görünümlere sahip olurlar; çünkü her gelinlik kumaşı birbirinden farklı ve kendilerine özgü özelliklere sahiptir. Bu da her birinin gelinliğe farklı görünüm vermesine sebep olmaktadır. Gelinlik alışverişinize başlamadan önce nasıl bir kumaş kullanmanız gerektiğini ve kumaşların gelinlik üzerinde etkilerini öğrenmeniz gerekmektedir. Gelinlik kumaşları, bir modelin akıcılığını, tasarımını ve kalitesini belirleyen çok önemli bir etmendir. İşte gelinlik markaları tarafından en çok tercih edilen 5 gelinlik kumaşı … 

Gelinlik modelinizi seçerken, işçiliğine ve kumaşına dikkat etmeniz gerekir; çünkü bir gelinliği kaliteli gösterecek en önemli unsurlar işçilik ve kullanılan kumaşın türüdür. Tül ve dantel bu zamana kadar en çok kullanılan gelinlik kumaşları olmuşlardır; fakat düğün alışverişiniz için tek seçeneğiniz bunlar değildir. Bir gelinlik kumaşının sizi bir anda ne  kadar resmileştirdiğine veya zarif bir görünüme soktuğuna şahit olabilirsiniz..

 

Saten kumaş, lüks bir görünümü arzulayan gelinlerin ilk tercih ettikleri gelinlik kumaşları arasında!

Geçmişten günümüze zenginliğin ve lüksün simgesi haline gelmiş saten, pürüzsüz dokusuyla ve dayanıklı yönüyle birçok tasarımcının favori kumaşı olmuştur. Işıltılı yapısı ve sade görünümü ile de gelin adaylarının çok tercih ettiği gelinlik kumaş çeşitleri arasında yerini almıştır. Bugün hem abiye hem de gelinlik tasarımında sık sık kullanılmaktadır. Kaliteye göre gelinlik kumaşları fiyatları değişiklik göstermektedir. Saten, maliyeti yüksek kumaşlardan biridir. Eğer bir yaz düğünü planlıyorsanız, size tavsiyemiz saten kumaşı tercih etmemeniz yönünde olacaktır. Yazın sıcak havasında sizi oldukça rahatsız edebilir; fakat düğün mekanınız tarihi mekan veya otel düğünü gibi gösterişli bir yer olacaksa saten kumaş tam size göre! 

Yaz mevsiminin vazgeçilmezi şifon kumaş, en çok tercih edilen gelinlik kumaş çeşitleri arasında…

Gelinlik kumaşları seçimi, mevsimlere göre farklılık göstermektedir. Ağır ve kalın yapıya sahip bir kumaşı yaz mevsiminde giymek, bir gelinin oldukça sıcak ve stresli bir gün geçirmesine sebep olabilir. Şeffaf ve hafif olan yapısı ile açık hava düğünleri için en uygun kumaş türü olan şifon kumaş, bohem gelinlik modellerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Yazın ince yapısı sebebiyle çok tercih edilen şifon kumaş, kat kat kullanımı ile de çok hoş durmaktadır.

 

Tüle rakip bir gelinlik kumaşı … Organze!

İpekten yapılan, transparan görünümüyle gelinlikler ve abiyeler üzerinde çokça tercih edilen organze kumaşlar, hafif dokusuyla açık hava düğünleri için ideal; fakat bu kumaşın bir dezavantajı mevcut! Hassas bir yapısı olduğundan kopmaya ve yırtılmaya elverişli bir kumaştır. Düğünde oldukça dikkatli olmanızı gerektirecek bu kumaş aynı zamanda size romantik bir hava katacaktır. Kabarık bir gelinlik modeli arıyorsanız, tercihiniz organze kumaştan yana olmalı!

 

gelinlik kumaş çeşitleri

 

Gelinlik kumaşları içinde en narin kumaş Tül !

Düğün gününüzde, içinde adeta bir prenses gibi hissedeceğiniz tül kumaş, eteklerde hacimli bir görünüm elde etmenin anahtar noktası. Dantel kumaş ve işlemeler ile harmanlandığında dramatik bir tarza kavuşturan bu kumaş adeta gelinlik kelimesiyle özdeşleşmiştir; fakat organze kumaş gibi tül kumaş da giyilmesi zor bir kumaş türüdür, narin yapısı kolayca zarar görebileceğinden gelin hanım, gelinliği dikkatle taşımalıdır.

 

Gelinlik kumaş modellerinin en popüleri dantel kumaş!

Geçmiş yıllardan beri gelinlik denildiğinde akla ilk gelen kelime dantel olmuştur. Gelinlik kumaşları arasında popüler olmakla beraber, farklı motifleriyle gelinlerin gözdesi haline gelmiştir. Kullanıldığı her elbiseye zarafet katıp, kadınsı formunuzu ön plana çıkarabilen dantel, sadece kumaş olarak değil, gelinliklerde detay olarak da kullanılabilen gelinlik malzemeleri arasındadır.

Düğün gününüz için sade veya gösterişli, kullanışlı ve kaliteli bir gelinlik kumaşı mı arıyorsunuz? Doğru gelinlik kumaşları düğün alışverişinizin en önemli noktasıdır. Sizin için derlediğimiz bu maddeleri dikkate alarak düğün gününüzde istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Tafta, ziberlin, krep, charmeuse, ipek veya brokar da bu popüler 5 gelinlik kumaş çeşidi dışındaki diğer tercih edilen kumaşlardır. Unutmayın, kullanacağınız kumaş, sizin gün içindeki rahatlığınızı ve tüm gün boyunca görünümünüzü belirleyecektir.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.