Geçmişten günümüze evli çiftlerin düğün yapma zamanı genellikle bahar veya yaz mevsimlerinde olmaktadır. Bunun sebebi çiftler tarafından tercih edilen düğünlerin genellikle açık hava düğünü veya kır düğününden yana olmasıdır. Yeşillikler içinde ve güneşin ışıkları altında yapılan eşsiz bir düğünü kim istemez ki? Bu yazımızda en çok tercih edilen düğünlerden biri olan kır düğünleri için kır düğünü önerileri ve bahara çok yakışacak kır düğünü için gelinlik modelleri fikirlerini sizlerle paylaşıyor olacağız. 

Kır düğünlerinin mevsimi olarak bilinen ve en çok tercih edilen mevsimlerden biri olan bahar mevsimi, aynı zamanda yepyeni başlangıçları sembolize etmektedir. Bu, yapılan düğünü daha da anlamlı kılmaktadır. Baharın getirdiği enerji ile düğününüz daha eğlenceli, renkli ve canlı geçecektir. Kır düğünlerinin en büyük avantajlarından biri de gelinlik modeli, düğün mekanı, saç veya ayakkabı gibi unsurlar için daha geniş bir seçenek yelpazesi bulunmasıdır. Kır düğünlerini planlamak için göz önünde bulundurmanız gereken belli başlı ilkeler vardır. İşte bir kır düğünü planlarken, kır düğünü için gelinlik modelleri aşamasından, mekan önerilerine kadar bilmeniz gereken en işe yarar ipuçları!

kır düğünü gelinlikleri

Kır düğünü için gelinlik modelleri seçimi ile, en önemli aşamayı atlatın! Kır düğünü gelinlikleri…

Size ilk tavsiyemiz kesinlikle bohem modeller olacaktır. Kır düğünlerinin ferah havasına yakışan vazgeçilmez bir model olan bohem tarzda gelinlikler ile doğa ile benzersiz bir uyum yakalayacaksınız. Uçuş uçuş eteği ve hafif kumaşı ile kır düğününüze oldukça yakışacak ve tören esnasında hareket kabiliyetinizi kısıtlamayacaktır. Kır düğünleri için, omuzlarınızın güzelliğini ortaya çıkaracak düşük omuzlu gelinlik modelleri de uygun bir seçim olacaktır. “Ben iddialı görünmeyi seven bir gelin adayıyım” diyorsanız, sırt dekoltesi kullanmakta bu konsept için oldukça doğru bir tercih. Sırt dekoltesi, düz kesim bir gelinlik modelini tamamlayan en güzel detay olacaktır. Tüm bunların yanı sıra “ben çocukluğumdan beri prensesler gibi görüneceğim kabarık modeller arayışındayım” diyen bir gelinseniz, prenses model gibi sizi yoracak ve sınırlayacak bir model yerine, A kesimin narin kabarıklığına kendinizi bırakabilirsiniz. Unutmamalısınız ki, kır düğünü gelinlikleri arasında mini boy modellerde oldukça popüler! Tabi kır düğünü için gelinlik modelleri ararken düğün konseptinizi de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. İşte kır düğünü planınızda yardımınıza koşacak diğer tüm detaylar…

 

Kır düğünü saç modelleri ve aksesuarları nasıl olmalıdır?

Açık havada yapılan düğünler, salon düğünlerine göre her zaman daha çok sevilse de, elbette dezavantajları bulunmaktadır. Saç modelinizin bozulma riski sizi biraz endişelendirebilir. Bu sebeple kır düğünleri için en uygun olan saç modellerini tercih etmeniz gerekmektedir. Kır düğünü saç modelleri arasında bu yılın en çok tercih edilen ve sevilen tarzı örgülerdir! Örgüler, arasına konduracağınız minik çiçekler kır düğününüze eşsiz bir uyum sağlayacakken, aynı zamanda zamansız esen rüzgarlar karşısında size naturel bir görünüm kazandıracaktır. Israrla dağınık bir model istiyorsanız, büyük dalgalar, kır düğünü için gelinlik modelleri maddemizde bahsettiğimiz bohem tarzda bir gelinliğe çok yakışacaktır. Saçları oldukça kısa bir gelin adayıysanız, saçlarınızın arasına ekleyeceğiniz ışıltılı veya çiçekli aksesuarlar tam size göre!

Gelinliğiniz ile harika uyumu yakalayacak kır düğünü için makyaj önerileri  …

Gelinliğiniz ve saçınız hazır! Peki ya makyajınızın nasıl olacağına henüz karar veremediniz mi? Harika bir saç ve gelinlikle başlamışken, kır düğünü için uygun olmayan bir makyajın güzelliğinizi ve konseptinizi mahvetmesine izin vermeyin. Kır düğünü için makyaj yapmanın ilk kuralı, makyaja, su bazlı bir nemlendirici ve yüzünüzü gün içinde güneşin zararlı ışınlarından koruyacak orta faktörlü bir güneş kremi ile başlamaktır. Yine yağ içermeyen bir baz kullanarak, makyajınızın gün içinde bozulmasına ve akmasına karşı önlem almalısınız. Kır düğünleri genellikle bahar aylarında yapıldığından, çıkacak herhangi bir rüzgarın sizi zor bir duruma sokmaması için yapışkan lipglosslardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Bir diğer önerimiz ise kremsi makyaj malzemeleri tercih etmek yerine, toz ürünleri kullanmanızdır. Daha doğal pastel renkler seçeceğiniz, koyu renklerden uzak duracağınız düğün makyajınız sizi bu konsepte kusursuz bir şekilde hazırlayacaktır.

 

Kır düğünü için ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır?

Kır düğününüz için seçtiğiniz gelin ayakkabınızın şık olmasının yanı sıra tören boyunca sizi rahat ettirmesi de önemlidir. Çimleri veya pürüzlü bir yüzeyi olan bir pistiniz var ise kullanacağınız ayakkabı tercihi genellikle dolgu topuklar veya kalın topuklardan yana olmalıdır. Uzun boya sahip bir gelinseniz ve “topuklu giymesem de olur” diyorsanız, kır düğününüzde size harika bir şekilde eşlik edecek sandaletleri tercih edebilirsiniz. Böylece gün boyu rahatlıkla dans edip, düğününüzün keyfini çıkarabilirsiniz. Kır düğünü gelinlikleri içinden yaptığınız seçime de uyması gerektiğini unutmamalısınız.

kır düğünü saçları

Kır düğünü mekanları ve dekor önerileri !

Kır düğünü mekanınızı seçmeden önce belli başlı sorulara cevap vermeniz gerekmektedir. Kaç kişiyi davet ediyorum? Düğünüm tam olarak hangi tarihte? Nasıl bir konsept düşünüyorum? Tüm bu sorulara cevap verdikten sonra mekan araştırmanıza başlayabilirsiniz. Genellikle kır düğünleri çimlerin üzerinde konumlandırılmış mekanlarda yapılmaktadır. Tabi siz klasik şeylerin dışına çıkmayı seven bir gelinseniz, son zamanların popüler düğün mekanlarından biri olan kır düğünleri için özel olarak hazırlanmış kır evlerini de deneyebilirsiniz. Belki de büyük bir bahçede düğün yapmak da tam size göredir! Mekanınızı belirledikten sonra, bitmek bilmeyen kır düğünü aşamalarından bir diğeri de mekanınızın dekorudur. Böyle bir düğün için küçük şamdanlar, kenarda duran süslenmiş bir çadır, kaktüsler, dallar ile süslenmiş masalar veya meyvelerin yer aldığı bir kokteyl masası işinize yarayabilir.

Kır düğünü için gelinlik modelleri arasından  yaptığınız seçiminizi mekanınıza uydurarak ve bu mekanı da kır düğününüze göre dekore ederek planladığınızda, muhteşem geçecek bir düğüne hazır olun! Kır düğünü için en uygun saç modelleri ve makyaj ipuçlarını artık biliyorsunuz. Tüm bu maddeleri dikkate aldığınızda, sizin de ilham alınacak güzellikte bir düğün yapacağınızdan şüpheniz olmasın!

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.