Düğünler, birbirinden zarif gelin görünümlerine tanıklık ediyor. Her mevsimin kendine özel gelinlik modelleri olmasıyla birlikte, gelin adaylarının araştırdığı en önemli konulardan biri mevsime göre gelinlik modelleri olmakta! Yazın uçuş uçuş eteklerini kışın soğuğunda bulamayacağınız gibi, sonbaharın zarif ve ağır atmosferini ilkbaharın canlandırıcı havasında bulmanız mümkün değildir. Her mevsimin düğün mekanı da yağmur ve rüzgarın getirdiği faktörlerle değiştiğine göre, mevsimlere göre gelinlikler de farklılık göstermektedir.

Mevsime göre gelinlik modelleri seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Hangi mevsimde düğün yapıyorsanız yapın, mevsimin ruhunu yansıtacak bir gelinlik modeli arayışında olmanız çok doğal! Büyüleyici kış düğünlerinden hareketlerine yaz düğünlerine kadar, Alisse nuerA koleksiyonlarında siz gelin adayları için özel olarak tasarlanmış modelleri bulabilirsiniz. İşte sizlere çok yakışacağını düşündüğümüz mevsimlere göre gelinlikler …

İlkbahar Gelinlik Modelleri

Doğanın canlandığı bu sıcacık mevsimin düğünleri bir başka. İlkbaharda en çok tercih edilen düğün tarzı kır düğünleri oluyor. Her yerin çiçeklerle donatıldığı yeşillik alanların doğal görüntüsünü gelinliğe de yansıtarak uyumu sağlamak önem taşıyor, diye düşünüyorum.

Kafes dantelden oluşan ve içi midi boy dikilmiş bir gelinlik, güneşli bir havada ve yeşillikler içinde muhteşem görünebilir. Eteği çıkarak elbiseye dönüşebilen bir balık gelinlik tercih ederseniz de düğün sonrası arkadaşlarınızla özgürce eğlenebilirsiniz. Taç olarak doğal çiçeklerden yapılmış olanlar tavsiyemizdir. Eğer bir yaz geliniyseniz mevsime göre gelinlik modelleri yazımızı okumaya devam edin.

Yaz Gelinlik Modelleri

Düğün için en çok tercih edilen mevsim yaz. Hepimizin bildiği gibi güneş, nem bazen bunaltıcı olabiliyor. Eğer düğünde tazeliğinizi muhafaza etmek istiyorsanız gelinlik için seçeceğiniz kumaş çok önemli. Ağır dantellerden yapılmış, kabarık uzun kollu bir gelinlik; düğün boyunca eziyet çekmenize neden olabilir. Bu tarz aksilikler yaşamamak için yapılacak en doğru şey şifon gibi tüllerin ağırlıkta olduğu seyrek danteller gibi materyaller tercih etmek. Etekleri uçuşan, straplez veya düşük omuzlu gelinlikler sizi soft ve prenses gibi gösterecektir. Kumsalda bir düğün hayal ediyorsanız midi boy gelinliklerin üzerine işlenmiş üç boyutlu dantellerin çiçekleri, mevsimin ve mekanın ambiyansına oldukça uygun olacaktır.

Sonbahar Gelinlik Modelleri

Mevsime göre gelinlik modelleri yazımızın diğer bir maddesi sonbahar gelinlikleridir. Kim demiş sonbaharda düğün olmaz diye? Kızıl-sarı yapraklar arasında oldukça romantik bir düğün organize edebilirsiniz. Tabi ki düğünün temel taşı gelinlik düğünü rezil de edebilir vezir de. Bu nedenle mekana ve hava koşullarına göre tercih yapmanız çok önemli. Muhtemelen hava serin olacak. Hatta belki de yağmurlu… Gelinliğinizin uzun bir duvağı veya uzun bir kuyruğu olmazsa kendinizi olası lekelerden korumuş olursunuz. Bunun yanında mevsimin renkleriyle uyum içinde olmak için beyaz yerine daha kırık tonlarda (krem, ekru gibi) bir gelinlik seçmeniz yerinde olacaktır. Gelinliğin kumaşının uçuşmaması ve kalın olması hem görüntü hem de üşümemeniz için önemli bir ayrıntı. Tamamı dantelden oluşan A kesim veya prenses gelinlikler, soğuk ve romantik sonbahara çok yakışacaktır. Dantelden diktireceğiniz uzun kollar ise zarafetinizi tamamlayacak.

Kış Gelinlik Modelleri

Kış aylarında evlenmeyi düşünüyor ve üşümek istemiyor, aynı zamanda da şıklığınızdan ödün vermek istemiyorsanız önerilerimiz sizin için hayat kurtaracak. Öncelikle asla hayalinizdeki gibi özgürce gelinlik seçemeyeceğinizi düşünmeyin. Nasıl olsa düğün kapalı bir alanda olacak. Ev ile düğün mekanı arasında giyeceğiniz beyaz şık bir etol veya kürk (tabi ki suni) üşümenizi engellerken şık bir görüntü de sunacaktır. Mevsimlere göre gelinlik modelleri yazımızda, kış düğünü için modele gelince gelince ise üç boyutlu çiçekli danteller ve uçuşan şifonlar dışında her şey serbest. İsterseniz balık model bir gelinlik, ister prenses, ister A kesim. Gösterişli taşlar işletmek de (abartıdan kaçınarak) bu mevsimin kaldırabileceği ayrıntılardan biri. Kış ayları ağır parfümleri kaldırdığı gibi ağır modelleri de kaldırabilir. İşlemeli danteller, kabarık etekler içinde tam bir kış prensesi olabilirsiniz.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.