Sevdiğiniz insanla hayatınızı birleştirmek için karar aldığınızda en büyük desteği arkadaşlarınızdan alırsınız. Yıllarca sizinle acı tatlı birçok anı paylaşmış olan en yakın dostlarınız bu mutlu kararda yine yanınızda olmaya devam eder. İlk günden düğün gününe kadar ailenizle birlikte arkadaşlarınız da tatlı koşturmanıza dahil olur. Nedime olarak yanınızda da yer alacak bu arkadaşlarınız özellikle düğün gününde özel bir görevi üstlenir. Hayatınızın bu en özel günlerinde sizinle ortak paylaşım yapmaya devam eden arkadaşlarınız için de güzel bir hazırlık süreci başlar. Düğününüzde ne giyecekleri, size nasıl destek olacakları bu hazırlık sürecinin tatlı koşturmaları içinde yer alır. Peki siz kimleri yanınızda görmek istiyorsunuz? Heyecanınız giderek artarken size destek olacak nedimelerinizi seçtiniz mi? Önce nedime ne demek bunu yanıtlayalım! Ardından da bu özel görevi üstlenecek olan arkadaşınız ya da arkadaşlarınızı nasıl seçeceksiniz birlikte karar verelim! İşte nedime görevleri …

 

Nedime Ne Demek?

Asil ve soylu kadınlara eşlik eden genç kadın olarak tanımlanan nedime, düğünde en yakın arkadaşınız ya da akrabalarınızdan biri olabilir. Düğünde sizin hemen yanınızda yer almak, düğün öncesindeki hazırlık sürecinde size destek olmak nedimenizin görevleri arasında yer alıyor. Antik Roma dönemine kadar uzanan bu gelenek günümüzün modern düğünlerinde de özel bir anlam taşıyor. Yakın arkadaşlarınızla duygusal birlikteliğinizi pekiştiren bu görev, güzel anıları arasında da yerini alıyor.

Geline eşlik eden arkadaşları gibi damat için de ona destek olacak birilerine ihtiyaç duyulabilir. Düğünde damadın yanında yer alan ve ona her konuda yardımcı olan kişi, sağdıç ne demek sorusunun yanıtı. Tıpkı nedime gibi sağdıç da düğün öncesinde ve düğün sırasında damada en yakın olan kişi olarak görev alıyor. Gelinin ve damadın arkadaşları ya da yakın akrabaları arasından seçilen nedime ve sağdıçlar düğün boyunca onların mutluluğunu yakından paylaşırlar.

Düğününüzde Arkadaşlarınızla Unutulmaz Anlar Yaşayın

Yıllarca birlikte anılar paylaştığınız arkadaşlarınız düğününüzde de en yakınınızda olabilir. Gelin ve nedimeleri düğünde neler yapılır birlikte karar verebilir. Özellikle düğün öncesi saç ve makyaj hazırlıklarınızda, gelinliğinizi giymenizde arkadaşlarınız size destek olur. Nedimenin görevlerini öğrendikten sonra kimin ya da kimlerin yanınızda yer alacağına karar verdiniz mi? İyi düşünün, samimi olduğunuz, sizinle anıları olan arkadaşlarınıza bu teklifi yapabilirsiniz. Düğün günü sizi anlayabilecek, o günün heyecanında sizi rahatlatabilecek arkadaşlarınız yanınızda olabilir. Onlara bu teklifi yaparken beklentilerinizi de mutlaka belirtin.

Gelinin heyecanına ortak olmak ve motivasyonunu yüksek tutmak için nedimeler o gün için özel sürprizler hazırlayabilir. Düğün öncesinde gelinin sakin bir hazırlık süreci geçirmesine yardımcı olan arkadaşlar, düğün boyunca da ihtiyaç anında gelinin yanında bulunur. Özel eşyalarını taşımak, gerektiğinde saç ve makyajını düzeltmek onların görevleri arasında yer alır. Sizin arkadaşlarınız da bu görevleri yapabilecek mi? Onlarla her ayrıntıyı gözden geçirmeyi unutmayın.

Gelinlik Kadar Önemli: Nedime Kıyafetleri

Bu özel görevi üstlenen arkadaşlarınız düğün öncesinde sizinle birlikte hazırlanmaya başlar. Özel kıyafetler seçilir. Düğünüzün konseptine, tarzına uygun olarak onlar da aynı renk ya da aynı model giyinmeyi tercih edebilir. Özel abiye kıyafetler arasından birlikte seçeceğiniz modelleri deneyen nedime arkadaşlarınız, o gece sizin yanınızda zarafetleri ile göz doldurur. İpek, şifon, tafta ya da saten kumaş seçimleri ile arkadaşlarınız düğününüze renk katabilir.

Nedime kıyafeti için oldukça önemli olan renk seçiminde ise pastel tonlar ön plana çıkabilir. Pembe, lila, sarı ya da mavi tonları kıyafetlerinde tercih edilecek abiye renkleri olabilir. Aynı model olmasa da benzer renk tonlarında giyinen en yakın arkadaşlarınız gece boyu fark edilir. İhtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olan arkadaşlarınızla düğün gecenizde keyifli ve unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Nedimeler ve Gelinin Muhteşem Uyumu

Özel abiye kıyafetleri ile gece boyu yanınızda olan arkadaşlarınız, seçtiğiniz gelinlik modeli ile de uyum yakalayabilir. Zarif, sade ve minimalist, kabarık ya da kısa gelinlik modeliniz için siz de Alisse nuerA gelinlik tasarımlarını inceleyebilirsiniz. Alisse nuerA ayrıca after party elbiseleri ile de size eşsiz bir koleksiyon sunar. Bu özel tasarımları inceleyerek düğününüz için gardırobunuzu hazırlayabilirsiniz.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.