Nikah günün yaklaşıyor ve hala nasıl bir gelin saçı modeli yaptıracağına karar veremedin mi? Hiç üzülme; çünkü bu yazıyı okuduktan sonra artık hangi nikah saç modelini yaptırman gerektiğini biliyor olacaksın! İşte senin tarzına ve gelinliğine uygun nikah saç modelleri önerileri…

Öncelikle sizlere düğün ile nikah  töreni arasındaki farkı kısaca anlatmak istiyoruz. Düğün daha gösterişli bir gelinlikle daha kalabalık ve daha komplike bir organizasyonken , nikah daha sade bir gelinlikle, daha az kişi ile kutlanan minimal bir etkinliktir. Peki bu ne anlam ifade ediyor? Nikah saçı da tıpkı gelinliğiniz ve etkinliğiniz gibi sade olmalı.  İşte nikah için saç modelleri …

Nikah Saçı Modelleri: Ense Topuzu

Her daim trend olan bu nikah saçı modeli zarif görünümün en güzel yansıması! Hem derli toplu hem de şık duran ense topuzları nikah törenlerinde de en çok tercih edilenlerden. Aşağıdan topuz ve düşük topuz modelleri olarak da bilinen ense topuzları için istersen önleri görseldeki gibi arkaya doğru pürüzsüzce taratabilir istersen de önlerden 2 tutam bırakabilirsin. Her iki model de sırt dekoltesi olan nikah elbiselerinde enfes duruyor. Bu romantik saç şekli, zarif tarzını ön plana çıkarmayan isteyen gelinlerin tercih ettiği nikah başı modelleri arasında!

Doğal Dalgalı Saçlar

Abartıdan uzak nikah açık saç modelleri arasındaki bu seçenek  şık bir görünüm sergiliyor! Doğal dalgalı saç yaptırmak istiyorsanız saçlarınızın kısalığı ve uzunluğu en önemli unsur. En fazla omuz başlarına gelen uzunlukta olan saçlarda dalga, fresh bir görünüm sunuyor ve gelinlikteki detayları kapatmıyor. Bu yüzden eğer uzun saçlara sahipseniz ve doğal dalgalı nikah için saç modeli yaptırmak istiyorsanız gelinlik modelinizi göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririz. Öte yandan uzun saçlarınızla helenistik bir tarz oluşturmak istiyorsanız, saç aksesuarları ve helen nikah gelinliği sizi tam da hayallerinizdeki görünüme kavuşturabilir.

Nikah İçin Saç Modeli: At Kuyruğu Modelleri

Yüzünüzü ortaya çıkaran nikah saçı modellerinden biri olan bu model, zarif küpelerle tamamlandığında ortaya çok güzel bir gelin görünümü çıkıyor. At kuyruğu gelin saçı modeli için saçlarınızı ister yukarıdan ister aşağıdan isterseniz de tam kaş hizasından toplatabilirsiniz.

Nikah Saçı: Örgülü Gelin Saçı Modelleri

Sade nikah törenlerinize çok yakışacak örgülü gelin saçı modellerinin özellikle helen gelinliklerle çok uyumlu olduğunu belirtelim. Doğal bir görünüm sağlayan örgüyü dilerseniz yukarıdan topladığınız saçlarınızda dilerseniz de önden iki tutam saç bırakarak bütün saçınızda tercih edebilirsiniz. Örgüleri saçınızın bir yanına yaptırıp diğer yanına da doğal su dalgası yaptırdığınız modellerin de çok havalı olduğunu söyleyebiliriz.

Gördüğünüz gibi nikah saçı modelleri deyince akla ense topuzu, doğal dalgalı saçlar ve buna eşlik eden saç aksesuarları, at kuyruğu modelleri ve helenistik saçın en güzel simgesi doğal örgüler gelmektedir. Genelde prenses model gelinliklerle tercih edilen abartılı topuz modellerini nikah gelin saçı modelleri listesinde gördünüz mü? Tabi ki hayır; çünkü bu modeller gösterişli bir gelinliği tamamlayan gelin saçı modellerinde kendilerine yer buluyor, bizim  nikah saç modelleri listesinde değil. Sizce sade ve zarif nikah elbisesi modelinize bu modellerden en çok hangisi yakışacak? 

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.