Düğün gününüz yaklaşırken seçeceğiniz gelinlik modeliniz için birçok mecra size ilham kaynağı olabilir. Pinterest’ten moda dergilerine, ’dan tv ekranlarındaki gelinliklere kadar, göreceğiniz her gelinlik modeli, belki de aradığınız gelinliği bulma yolculuğunuzda sizlere yardımcı olacaktır. İşte geçmişten günümüze tv ekranlarına yansıyan ve ihtişamlarıyla büyüleyen en ünlü gelinlikler …

Filmlerdeki masalsı düğünler veya dizilerdeki romantik düğün atmosferlerinin tek bir ortak noktası bulunmaktadır. O da ışıltısıyla göz dolduran gelinlik modelleri! Hayalinizdeki düğünü yansıtmanın püf noktası, hayalinizdeki gelinliği bulmaktan geçer. Birçok popüler film karakteri, bu zamana kadar giydikleri gelinlikler ile göz kamaştırmış ve giyilen tasarımlar ikonik hale gelmiştir. Klasikten modern tasarımlara kadar en efsane gelinlikleri bulacağınız listemiz, gelinlik alışverişinizde sizlere yardımcı  olacaktır.

Alacakaranlık Bella’nın gelinliği

Alacakaranlık serisinin en çok konuşulan detayı olan Bella’nın sırt dekolteli gelinliği, birçok gelin adayına ilham kaynağı olmuştur. Carolina Herrera tasarımlı model, Bella karakterini canlandıran Kristen Stewart’a çok yakışmış. Geleneksel beyaz renkte olan ve ön kısmı oldukça sade olan bu tasarım, 6 ay boyunca 4 terzinin çalışması ile en ünlü gelinlikler arasında yerini aldı. Uzun kollarının ucunda dantel detayları bulunan ve sırtındaki dekolteye şık düğmelerin eşlik ettiği saten gelinlik, filmdeki açık hava düğün senaryosuna muhteşem bir uyum sağlamış.

Funny Face Audrey Hepburn gelinliği en ünlü gelinlikler arasında

Güzelliği ve karakteristik yüz hatları ile çok sevilen oyuncu Audrey Hepburn, Funny Face adlı filmde oynadığı Jo Stockton rolüyle giydiği gelinlik, film tarihinin en ünlü gelinlik modelleri arasında yerini aldı. Bilek boy ve kayık yaka bir model olan Givency gelinlik, retro görünümünün yanı sıra, Audrey Hepburn’in ince belli vücut yapısına oldukça yakışmış. Tül ve satenin harmanlandığı kırık beyaz bu gelinliği, stilistler kırmızı ruj ile kombinlemeyi tercih etmişler.

Açlık Oyunları Katniss Everdeen gelinlik modeli

Açlık Oyunları film serisinin çok beğenilen oyuncusu Jennifer Lawrence’in, filmin Ateşi Yakalamak bölümünde giydiği renk değiştirebilen gelinlik modeli, film tarihinin en efsane gelinlik modelleri arasında yer almayı başardı. Katniss Everdeen karakterinin giydiği metalik organze kumaştan yapılan fırfır detaylı eteği bulunan bu gelinlik, Tex Savario tasarımı! Büyüleyici bir şovla, kırmızı bir abiyeden ihtişamlı bir gelinliğe dönüşen bu özgün tasarım, metalik bir makyaj ve saç aksesuarları ile tamamlanmış.

Prenses Günlükleri Anne Hathaway gelinlik tasarımı ünlü gelinlikler arasında

Anne Hathaway’in, Prenses Amelia Mignonette Thermopolis Renaldi’yi canlandırdığı Prenses Günlükleri 2 filminde giydiği dantel kol ve omuz detaylarına sahip düz kesim gelinlik modeli de hafızalarda yer tuttu. Büyük bir özgüvenle koridarda yürüyen Mia Thermopolis, gelinliği ile genç kızların hayallerindeki modele ışık tuttu. İşlemeli dantel tasarımına sahip bu özel tasarım gelinlik, otel düğününüze çok yakışacak.

Ayna Ayna  – Julia Roberts’ın devasa gelinliği

Ayna Ayna filmindeki kötü kraliçe Clementianna’nın giydiği ihtişamlı krem tonlarda olan gelinlik düğününüz için oldukça iddialı bir seçenek olabilir. Julia Roberts’ın belki de bu zamana kadar, oynadığı film ve dizilerde giydiği en büyük gelinlik olmaya aday bu model, tasarımcı Eiko Ishioka tarafından hazırlandı. Tam 60 kilo ağırlığında ve 35 metre kumaşa sahip, kayık yakası ve kat kat eteğinin verdiği görünümün yine devasa bir duvak ile tamamladığı tasarım, ihtişamı seven gelinlerin favorisi olabilir.

Özgürlüğün Elli Tonu gelinlik modeli

Grinin Elli Tonu devam filmlerinden biri olan Özgürlüğün Elli Tonu, fragmanında yayınladığı gelinlik modeli ile çok dikkat çekmişti. Film vizyona girdiğinden beri birçok gelin adayına ilham olan bu tasarım, Anastasia Steel karakterini canlandıran Dakota Johnson’a çok yakışmış. Monique Lhuillier tasarımı bu gelinlik, diğer filmlerdeki gibi kayık yaka dantelli uzun kollu bir görünüme sahip. Tasarım, en ünlü gelinlikler listesinde yerini alarak, filmin hayran kitlesini şaşırtmamıştır.

Film veya dizilerde gördüğünüz, hala popülerliğini koruyan en ikonik gelinlik modelleri işinde profesyonel tasarımcılar tarafından vücut tipinize uygun olarak ve sizin tarzınızla bütünleştirilerek dikilebilir. Alisse nuerA Haute Couture, profesyonel ekibiyle kişiye özel tasarım konusunda sizlere en özel gününüzde yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.