Tüm dünyayı saran korona virüsün en büyük ölçüde etkilediği sektörlerden biri düğünler oldu. Düğün mekanlarının denetlenmesi, düğün esnasında halay gibi yakın temas gerektiren oyunların yasaklanması ve birçok ilde düğünlerin tamamen yasak hale getirilmesi, 2020 çiftleri için yeni planları beraberinde getirdi. Peki korona virüsü esnasında düğün erteleme sürecinde nelere dikkat etmelisiniz ve pandemi düğün kuralları nelerdir? İşte korona ve pandemi düğünleri hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar bu yazımızda…

 İlk olarak pandemi düğün planlaması sürecinde ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz

Birçok çift korona virüsün sebep olduğu düğün yasakları sebebiyle düğünlerini direkt olarak iptal etmek istemektedir. Size önerimiz düğününüzü iptal etmek yerine ertelemenizdir. Bu maddi açıdan düğün iptaline göre daha mantıklı bir seçenek olmakla beraber, düşlediğiniz düğünü bir b planı ile gerçekleştirmenizin ne kadar kolay olacağının kanıtı olacaktır.

 

pandemide düğün

Pandemi düğün erteleme için mekanınızla doğru iletişim kurmalısınız

Düğün yasağının gelmesi ve mekan sayısı seçeneklerinin kısıtlamalarla birlikte azalmasıyla beraber, mevcut mekanlara sorduğunuz can alıcı sorular, pandemi düğün planlaması için sizi en uygun seçeneğe götürecektir. İlk olarak mekanınıza düğün erteleme politikasını ve iptal sonrasındaki geri dönüşün ne şekilde olacağını sormalısınız. Düğün iptal sigortası hakkında bilgi almalı ve depozito, iade tutarı bilgilerini de bir kenara not almalısınız. Tüm bunların size uygunluğunu kontrol ettikten sonra, pandemi düğün salonu kısıtlamalarının seçtiğiniz mekanda ne kadar uygulandığını gözetmelisiniz. Düğün sırasında mekanın kapasitesi kaç misafir ile sınırlı? Pandemi düğün iptali söz konusu olduğunda başka bir tarihe düğününüzün ertelenmesi mümkün mü, bunun için en müsait tarihler nelerdir? Düğün salonunuzda pandemi düğün kuralları çerçevesinde düğünden önce ve sonra dezenfeksiyon işlemi yapılıyor mu, havalandırma sistemlerinin etkinliği nasıl? Tüm bu sorulara alacağınız mantıklı ve olumlu yanıtlar doğru düğün mekanını bulduğunuza işarettir.

 

Düğün iptali durumunda konuklarınızla hızlıca iletişime geçmeniz gerektiğini unutmayın.

Düğününüz için hazırlık yapan aile ve misafirlerinizin düğün erteleme veya düğün iptal sürecinizden hızlıca haberdar olması gerekmektedir. Bu süreçte sosyal medyanın olumlu tarafından faydalanıp yakınlarınıza hızlıca düğününüzün ertelendiği haberini verebilirsiniz. Sonrasında misafirlerinizi teker teker bu durumdan haberdar edebilirsiniz.

 

Pandemi sebebiyle düğünlerin ertelenmesinin en büyük dezavantajlarından biri prova sürecinde olan gelinlikler olmaktadır. Dikime başlanan gelinlik modelleri, düğünün aylar sonraya ertelenmesi aşamasında, gelinin vücut ölçülerinde oluşacak değişimler nedeniyle askıya alınmalıdır. Gelinlik firmanızla görüşüp, terzilerinizin modelinizin dikimine bir süre ara vermelerini isteyebilirsiniz. Bununla birlikte henüz gelinlik seçimi yapmamış bir gelin adayıysanız ve korona döneminde evlenmeyi düşünüyorsanız, yeni bir iptal durumuna karşı seçiminizi hazır modellerden yana kullanabilirsiniz. Gelinliğinizi diktirirken  artık gelin maskesi seçeneğini de hesaba katmanız gerekebilir.

 

pandemide düğün

Peki düğününüz ikinci kez iptal edilirse ne olacak?

Bu aşamada harcadığınız parayı ve emeğinizi korumak adına mutlaka mekanınız ve diğer düğün tedarikçilerinizle ilk olarak bir sözleşme imzalamanız gerekmektedir. İptal, iade veya erteleme süreci nasıl devam edecek ve herhangi bir tarih değişimi söz konusu olduğunda ek ödeme yapılması gerekiyor mu, tüm bu sorulara yanıt almalısınız. Yine de ikinci düğün yasağı olduğunda tek seçeneğiniz nikah salonu olarak görünüyorsa, seçeceğiniz şık bir nikah gelinliği ile sade bir tören yeni bir hayata adım atmanın en kısa yolu olacaktır.

Korona virüsün sebep olduğu bu stresli düğün erteleme ve düğün iptalleri dönemine gelmiş bir 2020 çifti olarak, bu pandemi sürecinin sonsuza kadar sürmeyeceğini bilmelisiniz. İlerleyen tarihlere ertelettiğiniz düğününüz için hazırladığınız b planınız, pandemi düğün kurallarına uyarak hayallerinize kavuşmanızı sağlayacak mütevazi bir düğün olabilir.

10 Aralık 22