Belki Maldivler’de bir kumsal düğünü, belki Paris’te romantik bir açık hava düğünü! Tarzınız ne olursa olsun, yurtdışında düğün planı yapmak stresli olduğu kadar çok heyecanlı bir süreçtir. Klasikleşmiş düğünlerden sıkılan ve kendini yerel mekanlar dışında bambaşka bir atmosfere bırakmak isteyen çiftlerin tercih ettiği yurtdışı düğünü, gün sonunda sizlere harika deneyimler bırakacak ve yeni seyahat bilgileri edinmenizi sağlayacak bir tecrübe olacaktır. İşte yurtdışı düğün organizasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenler … 

Yurtdışı düğünleri için hava durumu en önemli unsurlardan biri

Düğün tarihinizde gideceğiniz ülkenin hava durumunun nasıl olduğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. Yerel halktan bilen birine hava durumundaki değişikliği detaylı olarak sormalısınız. Genellikle tropikal bölgelerde sık yağan yağmurlar, bir anda tüm yurtdışında düğün planınızı mahvedebilir.

Yurtdışı düğün organizasyonu yaparken en önemli nokta ulaşım!

Yurtdışında düğün yapmanın en büyük dezavantajlarında biri, siz ve konuklarınızın ulaşımı olacaktır. İyi planlanmış bir yolculuk, herkesin zamanında orada olmasını sağlayacaktır. Uçuş fiyatlarını ve kapasiteyi de baz alarak doğru bir ulaşım planı yapmalısınız. Gelin ve damat olarak düğün yapacağınız ülkeye düğünden minimum 1-2 hafta önce gitmelisiniz.

 

Seçtiğiniz bölgenin yerel yiyeceklerini konuklarınız sevecek mi?

Düğünlerdeki yemek servisleri, genellikle bulundukları ülkenin yerel yemekleriyle yapılmaktadır. Peki sizin seçtiğiniz yemek menüsünü konuklarınız beğenecek mi? Bunun için, bu detayı atlamayıp, genele hitap eden bir düğün menüsü hazırlamanız gerekebilir. Bu her ne kadar daha maliyetli bir seçenek olsa da, düğününüzde misafirlerinizin mutluluğunu ön plana koymalısınız.

 

Yurtdışında Düğün Planı Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz? Yurtdışında Düğün Organizasyonu

Yurtdışında düğün planlarken erken rezervasyon yaptırmayı unutmayın

Türkiye’de bile bir düğün mekanı aylar öncesinden tutulmaktadır. Eğer siz yurtdışında düğün organizasyonu yapıyorsanız, seçtiğiniz mekan için erkenden rezervasyon yaptırmalısınız. Ayrıca kalacak yer ve uçuş biletleri için de rezervasyon konusunda erken davranmalısınız.

 

Yanınıza alacağınız her eşya ekstra maliyet demektir

Yurtdışında düğün maliyetini etkileyen en büyük faktörlerden biri uçuşlar ve ulaşım esnasında yanınızda taşıdığınız eşyalarınız olacaktır. Bunlar küçük ama gizli maliyetler arasındadır. Nakliye ücreti, bagaj maliyeti ve birçok vergi… Bu ek masrafları göz önüne alarak yurtdışı düğün bütçesi planınızı yapmalısınız.

 

Tek başınıza yurtdışında düğün planının altından kalkamıyorsanız, bir organizasyon firmasıyla anlaşın

Hem maliyeti düşürecek hem de bu stresli süreci daha iyi yönetecek bir organizasyon firmasıyla çalışmak, oldukça dinlendirici olacaktır. Hem bu firmaların size sunduğu yurtdışı düğün paketlerini göz önünde bulundurabilir, hem de deneyimli oldukları bu konudan yararlanabilirsiniz.

Uzun bir düğün planlama süreci sizi düşündürmüyor ve çok farklı bir düğüne imza atmak istiyorsanız yurtdışında düğün yapmak tam size göre olabilir. Yurtdışı düğün organizasyonu ile, misafirleriniz yıllar boyunca unutamayacakları bir düğüne tanıklık edecekler.

10 Aralık 22