Gelin ayakkabısı tıpkı gelinlik gibi her genç kızın hayallerini süsleyen düğün için olmazsa olmaz detaylardan sadece bir tanesi fakat en önemlisi gelin ayakkabısı düğün gününüzün hiç şüphesiz en nadide detaylarından biri olacaktır. Tıpkı gelin çiçeğiniz gibi öyle ki yıllar sonra tekrar tekrar baktığınız da yüzünüzde aynı gülümsemeyi fark edeceğiniz muhteşem bir detay ve tabi ki bu bir çift ayakkabının altında sevdiklerinizin imzası ve isimlerini görmekte cabası olacaktır.

 

Peki doğru gelin ayakkabısı nasıl olmalı? İsterseniz gelin bu sorunun cevabını birlikte bulalım.

Doğru gelin ayakkabısı seçilmesinde aslına bakarsanız bir çok etken önemli rol oynar. Ve bu etkenlerin en başında şunlar vardır. Gelinliğin boyu, rengi, doğru düğün mekanı, düğün mevsimi, damadın boyu, sezonun modası ve tabi ki bir gelin ayakkabısının olmazsa olmazlarından ‘’şık ve rahat’’ oluşudur. Bu bağlamda sorulması gereken soru şu ” peki siz hangi ayakkabının gelinisiniz’’? Yüksek topuklu, alçak topuklu, platform, dolgu topuk, babet yoksa bir çift sneaker mı? Şayet düğün gününüzde saatler boyunca ayağınızda olacak ayakkabılarınız için ‘’her ne olursa olsun ayaklarım dahi parçalansa, çatlasa, şişse ve hatta delinse bile şıklığımdan ve zarafetimden kesinlikle ödün vermek istemiyorum’’ diyebilirsiniz. Sanırım bir çift yüksek topuklu ayakkabı tam size göre yada ‘’ben hem şık hem rahat olmak istiyorum’’ diyebilirsiniz. O zaman bir çift dolgu topuklu ayakkabılar sizin için biçilmiş kaftan olacaktır.

 

Gelin ayakkabısı seçiminde mekanla uyumluluk çok önemlidir…

Yada günümüz  düğünlerinin ve nikahlarının  olmazsa olmazı haline gelen ‘’dış mekan fotoğraflarımı çekilip ardından düğünüme geçeceğim’’ diyebilirsiniz. Sizin içinde yanınızda bir çift sneaker ve bir çift de yüksek topuklu ayakkabılarınızı yanınızda taşımanızı önerebiliriz. Gelin ayakkabısı seçerken tüm bunlara dikkat ederseniz, sizlerde düğün gününüzde istediğiniz görünüme rahatlıkla kavuşursunuz. Hem ayakkabı sizi daha güzel gösterir, hemde düğün gününün o yorgun atmosferine ayaklarınızda dahil olmaz. Yanlış ayakkabı tercihi yaparsanız o gün sizin için çok kötü geçebilir. Bunun olmaması için size verdiğimiz tüm bu ipuçlarını göz önünde bulundurmalısınız. Gelin ayakkabısı seçmek kolay gibi görünebilir ama oldukça önemli bir iştir.

Gelin ayakkabısı seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer detaylar…

Eğer bir ayakkabı modelini beğendiyseniz ve o ayakkabıda ısrarcıysanız, mutlaka almak istediğiniz ayakkabıya birçok mağazada arayıp en rahatını bulmalısınız. Düğün gününüzün bir gelin ayakkabısı yüzünden berbat olmaması adına bu detaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda ayağınızdan bir numara büyük veya bir numara küçük ayakkabılar sizin için hiç iyi bir seçim olmayacaktır. Örneğin ayağınızı sıkan bir ayakkabı aldığınızda, bir süre sonra ayaklarınız yorgunluktan şişeceğinden, ayağınızın üzerinde durmak sizin için bir işkence olacaktır. Birde bu detayı düşünüp, bir numara büyük bir ayakkabı aldığınızı düşünelim. Gün boyunca ayağınızdan çıkan bir ayakkabı ile uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.