Gelin başına göre taç seçimi yazımıza geçmeden önce gelin tacının sahip olması gereken özelliklerden bahsedeceğiz. Gelin taçları gösterişli, dikkat çeken aksesuarlardır. Gelin başına takılan küçücük bir saç aksesuarı bile saçınızda yıldız gibi parlayacaktır. Gelin tacı ya da gelin başı aksesuarı tercih ederken tacın hafif ve taşlarının kaliteli olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Düğün sırasında gelin tacının bir taşının düşmüş olmasını hiçbir gelin adayı istemez değil mi?

Alisse Nuera’nın, birbirinden güzel gelin tacı modellerine web sitemizden göz atabilir, her konsept ve gelin başına uygun gelin tacı modellerini online olarak satın alabilirsiniz. En güzel gelin tacı modelleri yazımızı okumak için linke tıklayınız.

Gelin başı yaptırdıktan sonra, gelin tacınızın saçınıza iyice yerleştiğinden ve bakır kısımların görülmediğinden emin olun.

Gelin tacına uygun gelin saçı seçimi değil, gelin başına göre taç seçimi yapmalısınız; bu yüzden gelin tacı almadan önce gelin başı provası yapmanızı öneririz. Aksi takdirde gelin tacını takmak için kuaförünüz yüz tipinize hiç uymayan bir gelin başıyapmak zorunda kalabilir.

Gelin saçı modelinizi yaptırırken gelinliğiniz ve konseptinizi de göz önüne alırsanız, bütünlük içinde daha iyi bir görünüm elde edersiniz. Gelinliğe ve konsepte göre taç seçimi yazımızı okuyarak daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

AÇIK, DALGALI GELİN SAÇLARI 

Saçınızı açık bırakıp su dalgası yaptıracaksanız, çiçekli bir saç aksesuarı çok hoş durabilir. Çiçek kullanmak istemiyorum, taşlı aksesuar takmak istiyorum diyorsanız, saçınızın sağ ya da sol tarafını gerdirecek şekilde taşlı saç aksesuarı kullanabilirsiniz. Bu bahsettiklerim kır düğünü, plaj düğünü gibi düğünlerde çok güzel durabilir. Açık dalgalı saçlarla otel düğünü düşünüyorsanız, prenses model gelinliğinize en çok kraliyet tipi gelin tacı yakışacaktır. Yüzünüz topluysa yanlardan iki tutam saç bırakırsanız daha kusursuz bir görünüm elde edersiniz. Eğer otel düğününüzde balık model gelinlik tercih ettiyseniz daha küçük, taşlı ya da inci süslemeli taç kullanabilirsiniz.

ÖRGÜLÜ GELİN SAÇLARI

Kır gelinlerine, bohem ya da helen tarzı gelinlikle beraber kullanılan salaş saç örgüsü ve bu örgüye de incili, kristal taşlı gelin saçı aksesuarları çok yakışıyor. Örgünün arasına yerleştirilen inci süslemeler, örgünün başladığı kısma çiçek aksesuarı da tercih edebilirsiniz; fakat bütünüyle bir helenistik hava yaratmak istiyorsanız sizin seçiminiz kesinlikle helenistik gelin tacı ya da aksesuarı olmalıdır. Gelin başı illa abartılı olmak zorunda değildir elbette…

TEPEDEN GELİN TOPUZU

Gelinlerin vazgeçilmezi topuz modellerinin birçok çeşidi mevcut. Yüz tipinize göre size en çok yakışan topuzu tercih etmelisiniz. Oval yüz tipine sahip hanımlara topuzun her modelinin çok yakıştığını söyleyebiliriz. Yüzü küçük ve ince olan hanımlar önden tutam saç bırakırlar ise yüzleri daha da küçük görünecek; bu nedenle yüzü küçük olan hanımlara önlerden hiç saç bırakmadan tepeden sıkı bir balerin topuzunu öneriyoruz. Topuzun kenarlarını çevreleyen taşlı gelin başı aksesuarı ile enfes bir görünüm elde edebilirsiniz. Tepeden topuzu dağınıkta tercih edebilirsiniz. Dağınık gelin topuzunda taşlı gelin bantları ya da çiçekli gelin taçları çok hoş duracaktır; bu yüzden gelin tacına göre gelin saçı değil, gelin başına göre taç seçimi yapmalısınız, aksi takdirde en özel gününüzde yüz tipinize hiç uygun olmayan bir saç modeliniz olur.

ENSE HİZASINDA GELİN TOPUZU

Ense hizasından topuzları sıkı ve dağınık olarak ayırabilir, dilerseniz ense topuzunuza örgü ile detay verebilirsiniz. Enseden topuzların balık kesim gelinlikle muazzam durduğunu söyleyebiliriz. Yüzünüz genişse yanlardan iki tutam saç bırakıp, daha oval bir görünüm elde edebilirsiniz. Eğer ne çok dağınık ne de çok sıkı sadece kabartılmış bir ense topuzu yaptırdıysanız topuzunuzun üst kısmını taşlarla çevrili bir gelin saçı aksesuarı ile süsleyebilirsiniz.  Sıkı bir topuz tercih ettiyseniz, topuzunuzun köşesine orta boy bir çiçek aksesuarı yerleştirebilir ya da kristal taşlı bir gelin tacı takabilirsiniz. Dağınık ense topuzu yaptıran gelin adayları, saçlarının ön tutamlarından başlayarak arkası ve topuzunun aralarına ışıltı verecek şekilde incili ve çiçekli saç aksesuarı kullanabilirler. Eğer düğününüz vintage konseptindeyse vintage vualette tercih edebilirsiniz, bu tüllü gelin şapkaları sizi çok hoş gösterecektir.  gelin başına göre taç seçimi bu ipuçları doğrultusunda daha iyi olacaktır.

YANDAN DAĞINIK TOPLANMIŞ GELİN SAÇI

Yandan dağınık toplanmış saç, köşeli yüzlerin keskin ifadesini yumuşattığı için kare yüz tipine sahip gelinlerin severek tercih ettiği modellerden biridir. Dilerseniz taşlı saç tokası, dilerseniz de helen tipi gelin tacı takabilirsiniz. Konseptiniz otelde gösterişli bir balo tipi düğünse daha gösterişli bir taç tercih etmelisiniz. Bu ön tutamlardan başlayarak topuzunuzu çevreleyen taşlardan çiçekler yapılmış bir taç olabilir. Saçınıza örgülerle hoş bir görünüm kazandırabilirsiniz. Sadece örgülerin arasına takacağınız inciler bile muazzam durabilir.

KAŞ HİZASINDA TOPLANMIŞ KABARIK DALGALI GELİN SAÇI 

Kaş hizasında kabarık dalgalı dağınık topuz da çok tercih edilmekte. Bu modele kraliyet tipi gelin tacı çok uygun. Böyle bir topuz ve taç ile prenses gibi görüneceksiniz. Kaş hizasında dağınık topuzda, topuzun üst kısmını süsleyen kristal taşlı gelin tacı çok güzel duruyor. Saçınızı çiçek aksesuarlarıyla da süsleyebilirsiniz. Bu gelin başı her aksesuara uygundur.

DÜZ FÖNLÜ GELİN SAÇI

Düz fönlü gelin saçı, genelde nikahta tercih edilen bir model olduğu gibi düğünlerde de kullanılabiliyor. Eğer sade beyaz bir elbise giydiyseniz vualet kullanabilirsiniz. Çiçekli gelin tacı da düz föne çok yakışacaktır. Saçınıza örgü detayı da verebilirsiniz. Alnı çevreleyen taşlı bir aksesuar kullanımı da enfes durabilir. Eğer konseptinize de uyuyorsa alın aksesuarını helen modelinde seçebilirsiniz. Gelin başına göre taç seçimi yapmanız gerektiğinden bu saç modelinde çok heybetli prenses gelin tacı modellerini önermiyoruz.

DALGALI AT KUYRUĞU GELİN SAÇI 

Taşlı saç bantlarının çok yakıştığı at kuyruğu saç modelini, gelinler, özellikle balık model gelinliklerle kullanıyor. Balık model gelinlikle at kuyruğu gelin saçının mükemmel uyumu zarif bir küpe ve işlemeli bir gelin tacı kullanımıyla zirveye çıkıyor. Takı ve taç uyumunun çok önemli olduğunun ve sadece gümüş tonlarında taç kullanma zorunluluğunuzun olmadığının altını çizmek istiyorum. Zümrüt yeşili taş detayların olduğu bir gelin tacı ile zümrüt yeşili zarif bir küpe kullanabilir, çokta şık bir görünüm elde edersiniz.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.