Artık gündelik hayatı, toplantıları veya özel günleri kaplayan ve yeni normal haline gelen maskeler, özellikle kadınlar için makyajlı maskenin ne kadar zorlu olacağını kanıtladı.  En özel günlerden biri olan düğün günü, doğru maske makyajı yapılırsa, makyajın maskeye bulaşmasını en aza indirebilirsiniz.  İşte bir gelin olarak kuaförünüzden özellikle yapmasını isteyeceğiniz maskeli makyaj ipuçları …

Maske makyajı için en iyi adım iyi bir astarla başlamak!

Bir makyajın maskeye bulaşmasının en büyük sebeplerinden biri düzgün bir astara sahip olmamasıdır. Aynı zamanda makyajı ciltte tutacak yeterli zemini ona vermemekten kaynaklanmaktadır.  Cildinizin tipi (yağ, siyah nokta, gözenek) ve makyaj malzemeleri içerisinde bulunan diğer maddeler arasında bir bariyer görevi gören makyaj bazı, kurtarıcınız olabilir.

Gelin rujunuzun mutlaka kalıcı olmasına özen gösterin.

Ne yazık ki açık hava düğünü yapıyor da olsanız, maske makyajı yaparken kalıcı mat ruj kullanmalısınız. Sıvı lipgloss ve yağlı rujlar hızlıca maskeye yapışmaya eğilimindedir. Kalıcı rujları uygulamadan önce pürüzsüz dudaklara sahip olduğunuzdan emin olun. Kısa süreli bir peeling, kalıcı ruja dudaklarınızı daha iyi hazırlar.

Maskeye makyaj bulaşması konusunda sabitleyici spreylerden yardım alın.

Makyajın maskeye bulaşmaması için koruyucu bir duvara ihtiyacınız olacak. Bunun için en iyi çözüm makyaj sabitleyici spreyler! 6-12 saat aralıklarıyla makyajın akmasını ve çevredeki olumsuz etkenlere karşı bozulmasını önleyen bu ürünler, gelin makyajınızı maske altında saatlerce kurşun geçirmez hale getirecek.

 

Maske takarken makyajın yapışmasını önlemek için mat ürünler tercih edin.

Hafif ve yapışkan yapıda olmayan ürünler gelin maskesi makyajı için en güzel seçenekler olacaktır. Bu adımı atlamamak da makyajınızın maskenize bulaşmaması için yapacağınız diğer önlemlerden biridir.

Maske makyajı sadece makyaj ürünleriyle değil doğru maskeyle de anlamlı olacaktır.

Makyajın maske altına bulaşmasını önleyecek ürünlerden biri de maskedir. Makyaj uzmanları gelin maske makyajı yaparken, makyajın maskeye bulaşmaması için mutlaka pamuk üzerine ipek bir maske veya  sentetik karışımlı bir maske takmanızı öneriyor.  Diğer kalitede maskeler makyajınızı bozabilir ve cildinizi kurutabilir.

MAKYAJ ÖNERİSİ: Bir pandemi gelini olarak maske altına nasıl makyaj yapacağınız konusunda kararsız kalabilirsiniz. Size önerimiz gözlerinizi ön plana çıkarmanız yönünde! Dolgun kirpikler ve doğal kaşların, dumanlı bir göz makyajıyla tamamlanacağı maske makyajı, yüzünüzde maske varken, yüzünüzün görünen kısımlarını daha iddialı gösterecektir.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.