Heyecanla beklediğiniz düğün gününüzde, görünümünüzün baştan aşağı kusursuz olmasını istemez misiniz? Yaklaşan düğününüz için aylardır saç ve cilt bakım rutinlerinizi aksatmıyor ve en anlamlı gününüzde güzel görünmek sizin için birçok detaydan daha önemliyse, düğün gününüzde bazı gelin saç makyaj hatalarından kaçınmanız gerekecektir. Düğün saç makyaj yapımı bir hayli basit görünse de, bazı ayrıntılar göz ardı edildiğinde, büyük gününüz bir felakete dönüşebilir. İşte sizler için derlediğimiz, gelin hazırlığında en çok yapılan yanlışlar ve hatalar!

 

gelin makyajı

 

Düğün gününden önce gelin saç makyaj provası yapmamak

Her ne kadar kuaförünüzün profesyonel olduğunu düşünüyor olsanız bile, düğün saç makyaj denemenizi önceden mutlaka yapmanız gerekmektedir. Kafanızda planladığınız stil, gelinliği giydiğiniz ve son hazırlıklarınızı yaptığınız final görünümünüze uymayabilir ya da en kötüsü, yüz hatlarınıza uygun olmayan bir makyaj ve gelin saç modeli ile düğün gününüzü korkunç bir hale dönüştürebilirsiniz. Bu, düğüne hazırlık sürecinizin en önemli maddelerinden biri olmalı ve istediğiniz görünüme ulaşmak için mutlaka prova yapmalısınız.

 

Düğün öncesinde saçta ciddi değişiklikler yapmak

Bazı gelin adayları, düğüne hazırlık sürecinde saçlarında veya görünümlerimde radikal değişiklik yapmak isteyebilirler. Bu belki uzun bir saçı kısaltmak, belki de saçınızı bir anda bambaşka bir renge boyatmak olabilir; fakat düğün gününüzde bu yaptığınız büyük değişimin kurbanı olabilirsiniz. Yeni bir gelin saç modeli aramaktan, yeni saç renginizi makyajınıza uydurmaktan başka çözümünüz olmayabilir. Sizlere önerimiz, değişikliği düğünden 1 ay önce yapmanız yönünde olacaktır.

 

düğün makyajı

 

Düğün saçını tüm gün dağılmadan tutması için sadece saç spreyine güvenmek, gelin saç makyaj listemizin en tehlikelilerinden

 

İhtişamlı düğününüz için gösterişli bir saç modeli yaptırıyorsanız veya geniş buklelerle dolu bir gelin saçınız olacaksa, sadece kullanacağınız saç spreyi, tüm gün saçınızı ayakta tutamayabilir. Gün boyunca düğün saçlarından hangi modeli seçerseniz seçin, bu modeli desteklemesi için kuaförünüzün tokalar vb. gibi doğru ürünleri saçınızda kullandığından emin olmalısınız. Ayrıca bununla beraber, saçı nemlendirmek oldukça mantıklı bir seçim olacaktır.

 

Gelin makyajında aydınlatıcıyı her yere kullanmak 

En profesyonel makyöz bile bir gelin makyajı esnasında bu hataya düşebilir. Parıltı ve aydınlığın bir arada olması gereken gelin makyajında, bu görünümü en ön plana çıkaracak şey, makyajda kullanılan aydınlatıcıdır. Yüzün yüksek hatlı bölgelerini (burun üstü, elmacık kemikleri, şakaklar, göz pınarları) vurgulamak ve daha aydınlık görünmesini sağlamak amacıyla kullanılan aydınlatıcı, eğer yüzün doğru yerlerinde kullanılmazsa, cilde yağlı gibi görünen bir izlenim verebilir ve bu durum, düğün fotoğrafı çekimlerinde bir gelin için oldukça korkutucu olacaktır.

 

düğün makyajı

 

Düğün makyajına direkt fondöten ile başlamak

Gün boyunca gelinin yüzünde kalacak ağır bir makyaja ilk olarak fondöten ile başlamak, yapılacak en büyük hatalardan biridir. Fondöten gibi ağır bir makyaj ürününü uygulamadan önce kullanacağınız makyaj primerı; hem makyajınızı dağılmalara karşı koruyacak bir astar, hem gözeneklerinizi sıkılaştıracak bir krem, hem de gün boyunca pürüzsüz bir cilt ile eğlenmenizi sağlayacak bir makyaj malzemesi olacaktır. Tabi primerdan önce kullanmanız gereken nemlendiriciyi söylemiyoruz bile!

 

Düğün saç makyaj uygulaması için zamanı göz ardı etmek

Gelin hazırlığınızın tamamlanması için çok kısa bir süre belirlemiş olabilirsiniz ama bu oldukça yanlış bir düşünce olmakla beraber, düğüne tam olarak hazırlanamama ihtimalinizi de beraberinde getirir. Kuaförünüzle saç ve makyajınızın ne kadar sürede biteceğini detaylı bir şekilde konuşmalı ve bu süreye oluşabilecek tüm aksilikler için yarım saat daha eklemelisiniz. 

Straplez veya askılı gelinlik modeli tercih edip, cilt makyajını unutmak

Eğer gelinlik seçiminizi, cildinizi fazlaca açık bırakacak straplez veya askılı bir model olarak yaptıysanız, sadece yüzünüze makyaj yapmanız büyük bir yanlış olacaktır. Ön planda olan omuzlarınız ve göğüs dekoltenize, yüzünüze uyguladığınız fondötenden biraz uygulamalı ve sonrasında ışıltılı bir vücut losyonuyla görünümünüzü tamamlamalısınız.

Göz yapınıza uygun olmayan kirpikler kullanmak

Her gelin, düğün gününde uzun ve hacimli kirpiklere sahip olmak ister. Büyük ve bir o kadar ağır olan kirpikler gelinin göz yapısına uymuyorsa, düğün günü bir hayli zor geçebilmektedir. Günümüzde birçok kirpik modeli vardır. Küçük gözler için çoklu orta boy kirpikler kullanılırken, büyük gözlere bütün halinde uzun kirpikler kullanılabilir. 

Cildi çok fazla nemlendirmek

Düğün makyajını uygulamadan önce, cildi nemlendirmek olması gereken bir işlemdir; fakat gereğinden fazla nemlendirici kullanmak, gün boyunca sizi yağlı görünen bir cilt ile durmaya itebilir. Bu yüzden nemlendiricinin, gelinin cilt tipine bakılarak ve doğru oranda kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Düğün gününde bir gelin için, gelinlik ne kadar önemliyse, gelin saç makyaj görünümü de bir o kadar önemlidir. Misafirlerinizin ve müstakbel eşinizin gözlerinin üstünüzde olacağı, tüm gün fotoğraflarınızın çekileceği en özel gününüzde kusursuz görünmek için, sizlere sunduğumuz bu düğün saç makyaj hatalarını yapmaktan kaçınmalısınız. Böylece gün boyunca eşsiz görünümün verdiği özgüvenle ile düğününüzde doyasıya eğlenebilirsiniz.

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.