Mükemmel bir düğün geçirmenin anahtar noktası, düğünün başrolleri olan gelin ve damadın, o gün mutlu olmasıdır. Özellikle gelin adayları için düğün gününde kusursuz görünmek kaçınılmaz bir istektir. Eğer kararsız bir gelinseniz, hayallerinizdeki gelinliği bulmak için çıktığınız yolda, onlarca model arasında kaybolmanız muhtemeldir. Gelinlik randevusuna gidip size sunulan seçenekler bazen yakın tarzlarda, bazen ise birbirinden çok farklı kulvarlarda olabilir. Nasıl bir gelinlik seçmek istediğinize karar veremediyseniz farklı tarzdaki modelleri deneyerek size yakışan kesimleri ortaya çıkarabilirsiniz. Bakın size yakışan diyorum! Bu model çok güzel bu benim olmalı görüşü, modelin üzerinizdeki duruşunu görene kadar geçerli olmalıdır. Beğenip denediğiniz ve size yakışmadığını düşündüğünüz modelin neden yakışmadığını analiz etmeli ve o tarz modellerden uzak durmalısınız. Böylece yüzlerce çok güzel gelinlik modellerinin hepsini denemek zorunda kalmazsınız. Sizler için derlediğimiz bu yazımızda, gelinlik seçiminde kararsızlığınızı ortadan kaldıracak ve kendiniz için en doğru modele hızlıca ulaşacağınız ipuçlarını bulacaksınız.

Sezonun yeni koleksiyonlarına odaklanın.

Kararsız bir gelin adayı olarak, gelinlik seçmek için gittiğiniz mağazalarda, kendinizi bir karmaşa içerisinde hissedebilirsiniz, bununla beraber sunulan gelinlik seçeneklerini en aza indirgemek size zorlu görünüyor olabilir. Bazen geleneksel bir tasarım, bazen modern detaylar barındıran zarif tasarımlar… İstediğiniz ne olursa olsun, ilk olarak bulunduğunuz yılın gelinlik koleksiyonuna göz atmayı unutmamalısınız. Doğru kumaş, doğru renk tonu ve trend ayrıntılarla harmanlanmış yeni modeller ile, hem aradığınız modele bir adım daha yaklaşacak, hem de eski koleksiyonların sizin için demode kalma fikrini bir kenara atmış olacaksınız.

 

Sosyal medyalar ve dergilerden ilham alın

Gelinlik alışverişine çıkmadan önce internet üzerinde veya dergilerde bulacağınız modeller, tam olarak ne istediğinizi bulmanız için harika bir yol gösterici olacaktır. Hangi tasarımların size daha güzel göründüğünü seçerek, gelinlik modelleri hakkında ufakta olsa fikir sahibi olacaksınız. Böylece bulduğunuz fotoğrafları yanınıza alarak, gittiğiniz mağazadaki personellere benzer modelleri size sunmalarını isteyebilirsiniz.

 

hızlı gelinlik seçimi

 

Gelinlik seçmek için önemli kural: Vücut tipinizi tanıyın.

Size hangi silüetin yakışacağını bilmek ve bu sebeple vücut tipinizi tanımak, gelinlik seçiminde seçenek yelpazenizi azaltıp, seçiminizi hızlandıracak en önemli kurallardan biridir. Hangi gelinlik modelinin hangi vücut tipinde en güzel göründüğü konusunda bilgi almak için “Vücut Tipine Göre Gelinlik Modelleri” adlı yazımızı okuyabilirsiniz. Edineceğiniz bilgiler doğrultusunda, vücudunuzu tanıyıp, ona uygun gelinlik modellerine yönelebilirsiniz.

 

İstediğiniz ve hayal ettiğiniz tüm detayları kesinleştirin

Gelinlik seçmek, güzel görünmenin dışında, düğün gününüzü kat kat kumaşlar ve ağır işlemelerle dolu gelinliğin içerisinde rahat geçirmek için de bir hayli önemlidir. Vücudunuzun ön planda olmasını istediğiniz bölgesine odaklanmak veya istemediğiniz bölgelerinizi geri planda bırakmak için küçük detayları göz ardı etmemeniz gerekir. Gelinliğin üzerinde bulunan kemerden işlemelere, derin v yakadan pilelere, tüm detaylar, seçeceğiniz gelinlik modelini biraz daha belirgin hale getirecektir. Böylece bir adım daha gelinliğinize yaklaşmış olacaksınız. Hangi gelinlik yakasını istiyorsunuz? Gelinlik tonları arasında bir karar verdiniz mi? Gösterişli mi modern mi? Bu sorular ile tarzınıza uygun ve nasıl görünmek istediğinize bağlı olarak istediğiniz gelinliği hayalinizde canlandırabilirsiniz. Gelinlik alışverişine de bu cevaplar doğrultusunda başlamalısınız.

 

Bütçenizi aşmayan modellere göz atın.

Yeni evlenecek her çiftin, düğün alışverişi için belirledikleri bir bütçe vardır. Siz de gelinliğiniz için ayırdığınız bütçeyi baz alarak alışverişe çıkarsanız, seçenek sayınız ona göre artacak veya azalacaktır. Böylece bütçenizi aşan gelinliklere yönelip kafanızın daha da çok karışmasına engel olabilirsiniz.

 

Gelinlik seçimi nasıl yapılmalı: En fazla 5 model deneyin ve randevunuza hazırlıklı gidin.

Tüm isteklerinizi belirledikten sonra, size bunlar doğrultusunda sunulan en beğendiğiniz 5 modeli deneyebilirsiniz. Fazla model denemek, kafa karışıklığınızı arttıracaktır. Aynı zamanda gelinlik randevunuza giderken, hazırlıklı gitmek, hem randevunuzun kısa sürede sonlanmasını sağlar, hem de gelinlik denemenizi oldukça kolaylaştırır. Bunun için “Gelinlik Randevusuna Giderken Dikkat Etmeniz Gerekenler” adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kararsız bir gelin adayı olarak, artık gelinlik seçimi nasıl olmalı diye düşünmüyor ve alışverişe çıkarken hangi konularda hazırlıklı olmanız gerektiğini biliyorsunuz. Alisse nuerA olarak, gelinliğinize karar verme sürecinizde, sizlere düşlediğiniz tasarımı sunmaktan memnuniyet duyarız. Profesyonel ekibimiz ile, aradığınız özel tasarıma ulaşmanızda Alisse nuerA yanınızda!

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.