Geçmişte sadece erkekler için bir düğün öncesi kutlama niteliği taşıyan bekarlığa veda partileri, artık gelin adaylarının da en yakın arkadaşlarıyla yaptığı bir parti haline gelmiştir. Özellikle günümüzde gelin adayları tarafından titizlikle planı yapılan bekarlığa veda organizasyonu, her konsepte uyarlanabilmektedir. İşte bekarlığa veda partinizi planlamanız için size yardımcı olacak rehberimiz… Unutmayın ki, son yıllarda hayatımıza adapte ettiğimiz sosyal mecralar ve yenilenen trendler ile, gelin bekarlığa veda partisi düzenlemek kolay olmayacak!

Yeni Fikirlere ve Araştırmaya Açık Olun

Bir bekarlığa veda organizasyonu yapmadan önce mutlaka konseptler, trendler ve mekanlar hakkında detaylı araştırmalar yapmalısınız. Yeni ve yaratıcı fikirler partinizi daha ilgi çekici hale getirirken, aynı zamanda klasikleşmiş bir partiden sizi uzaklaştıracaktır. Organizasyonunuz için iyi bir başlangıç olması adına bekarlığa vedaya dair küçük ipuçları verdiğimiz yazımızı okuyabilirsiniz. Bekarlığa vedanız pandemiye denk geldiyse, sanal bir bekarlığa veda partisine ne dersiniz?

 

bekarlığa veda alisse nuera

Bekarlığa Veda Partisi Planlama Sürecinde Doğru Zamanlama

Bir parti planlamanın ilk aşaması bu partinin ne zaman olacağının belirlenmesiyle başlar. Bekarlığa veda partisi organizasyonu için en doğru zamanlama genellikle düğünden 1 ay önce veya düğüne iki hafta kala olmaktadır. Partinin zamanı belirlenirken, davetlilerin müsaitliğini de göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

Bekarlığa Veda Partisi Nerede Olacak?

Bekarlığa veda partinizin yerini belirlerken, hava koşullarını dikkate almalısınız. Kutlayacağınız bekarlığa vedayı bir dairede mi yapacaksınız? Kısa bir seyahat mi planlayacaksınız? Rahat ama eğlenebileceğiniz bir ortam mı arıyorsunuz? Belki şehir merkezindeki barlar, belki arkadaşlarınızla baş başa suite bir otel, belki de birçok aktiviteyi yapabileceğiniz açık hava bir mekan…  Bu sorulara vereceğiniz cevap, bekarlığa veda partisi organizasyonu yaparken, aradığınız mekana ulaşmanızda başlangıç olacaktır. Bu aşamada sizlere Bekarlığa Veda Partisi Mekanları yazımızda önerdiğimiz mekanlara göz atabilirsiniz.

İster bir seyahate çıkacak olun, ister bir otelde konaklayacak olun! Her halükarda bekarlığa veda partiniz yaklaşmadan rezervasyonlarınızı veya uçak-otobüs biletlerini ayarlamanız gerekecektir. Böylece sıkışan zamana bunu sığdırmayıp, planlama sırasında daha rahat hareket edeceksiniz.

Davetliler Listesi

Bekarlığa veda partisi planı yaparken, davetli listenizi belirlemeniz gerekecektir. Bu aşamada bu partiye gerçekten damat veya gelinin en yakınlarının olacağı bir liste çıkarmak oldukça mantıklı bir seçim olacaktır. Bunun en büyük sebebi, birbirini hiç tanımayan bir grup için, partinin oldukça sessiz geçebilecek olmasıdır.

Bekarlığa Veda Partisi Organizasyon İçin Yemek Menüsü

Kusursuz bir bekarlığa veda organizasyon planı yapmak istiyorsanız, davetlilere vereceğiniz yemek menüsünü de gözardı etmemelisiniz. Belki geleneksel belki dünya mutfağından lezzetlerle hazırlanmış menünüz, bir öğün niteliğinde de olabilir, doyurucu aperatiflerle de sağlanabilir.

Düğün öncesi heyecanını en derinden hissedeceğiniz bekarlığa veda partisi organizasyonunuzu, tüm bu aşamaları izleyerek kusursuzca tamamlayabilirsiniz.

10 Aralık 22