Büyük bir heyecanla aldığınız mükemmel gelinliğiniz ile düğün gününüzde, kusursuz görünümünüzü sürdürmek istiyorsanız, düğün öncesindeki beslenme şeklinize dikkat etmelisiniz. Düğün öncesi sağlıklı beslenme serüvenine nereden başlayacağınız konusunda endişeliyseniz, sizler için hazırladığımız “düğünden önce yenmemesi gereken besinler” listemiz, görünümünüzü büyük ölçüde etkileyecektir.  Belki de yer ve içerken farkında olmadan vücudunuzda fazladan ödem biriktiren bu gıdalar, sizi düğün gününüzde fazlasıyla rahatsız edebilir. Fakat düğün öncesi beslenme sürecinin en önemli kilit noktası bol su içmek ve doğal gıdalarla beslenmektir. İşte düğününüzden en az 3 hafta önce tüketmeyi bırakmanız veya uygun ölçüde azaltmanız gereken 5 besin …

Süt düğünden önce sağlıklı beslenme kurallarını yıkıp geçiyor

Süt düğün öncesi beslenme konusunda sağlıklı beslenme kurallarını yıkıp geçiyor. 

Vücutta yarattığı şişkinlik ile bilinen süt ve süt ürünleri, çok tüketildiğinde sizin de düğün gününüzde baş belanız olabilir. Sadece şişkinlik ve gaz yapması sütün dezavantajları arasında değildir. Süt aynı zamanda cilt kırılmalarına sebep olmaktadır.

Düğünden hemen önce gazlı içeceklerden uzak durun

Eğer düğününüzde kendinizi biraz kilo almış gibi hissetmek istemiyorsanız gazlı tüm içecekleri bir süre hayatınızdan çıkarmanız gerekebilir.  Gazlı içecekler sizi şişirmekle kalmaz aynı zamanda kramplara yol açabilir.

 

Düğün  beslenme listenizden çıkarmanız gereken bir ürün: Alkol

Düğün öncesi beslenme listenizden çıkarmanız gereken bir ürün: Alkol

Her ne kadar düğün ve düğün öncesi süreçlerin olmazsa olmazı olan alkol, ne yazık ki gelinlerin baş düşmanı! Cildinizin daha soluk görünmesine sebep olacak ve gazlı çeşitleri tıpkı süt gibi şişkinliğe yol açacağından, düğününüzden bir süre önce alkol kullanımını azaltmanız gerekebilir.

Yüksek tuz içeren yiyecekler

Düğünden hemen önce yenmemesi gereken diğer gıdalar ise yüksek oranda tuz içeren besinlerdir. Vücudunuzun kısa sürede su tutmasını sağlayacak bu besinler,  bunun yanı sıra halsizliğe ve şişkinliğe de neden olmaktadır.

Kafeini düğünden önce beslenme listenizden çıkarmalısınız

Bu seçenek kafeini çok tüketen gelin adayları için oldukça üzücü olsa da, düğün gününüzde göz çevrenizdeki koyu halkalarla karşılaşmamak için kafein tüketimini azaltmalısınız. Aynı  zamanda sinir sistemini tahriş edici özelliği de bulunan kafeinli ürünler, su kaybına da sebep olmaktadır.

Sizler için derlediğimiz düğün öncesi beslenme sürecinize dahil etmemeniz gereken bu 5 besini, daha organik ürünlerle  değiştirmelisiniz. Düğünden önce beslenmenizde bol bol su içmeli, meyve ve sebzeler tüketmelisiniz. Güzel bir uyku çektiğinizden emin olup, düğün gününüze sağlıklı bir cilt, dinç bir vücut ve enerjik bir ruh haliyle hazırsınız demektedir.  Beslenme  ve diyet süreciyle alakalı daha ayrıntılı bilgi almak için “Düğün Öncesi Zayıflamanızı Sağlayacak Gelin Diyeti” yazımızı okuyabilirsiniz.

10 Aralık 22