Gelin adaylarının çoğu, evlilik teklifi aldığı ilk andan itibaren düğünümde nasıl bir gelinlik giymeliyim diye düşünür. Gelinlik, çoğu gelin adayının hayallerini süsler; fakat en doğru ve en güzelinin bulunması için çaba harcanması oldukça stresli bir süreçtir. Düğün töreniniz öncesinde iyi bir gelinlik araştırması yapmadan, ne yazık ki tam anlamıyla sizi kusursuz gösterecek gelinlik modelini bulamazsınız. Sadece gelinlik değil; aksesuar, gelin ayakkabısı, gelin çiçeği gibi parçalar da gelin alışverişi sürecinde de dikkat edilmesi gereken unsurlardır. Bu sebeple erken başlanan bir düğün alışverişi, sizi düğün gününüze çok iyi şekilde hazırlar.

Gelin alışverişi sürecinize başlamadan önce cevaplamanız gereken belli başlı sorular bulunmaktadır. Bir fiyat aralığı belirlediniz mi? Beğendiğiniz modeller var mı? Hangi modeller sizin vücut tipiniz için uygun? Bu soruları cevapladıktan sonra binlerce model arasında boğulmaktansa sizi en mükemmel gösterecek modele bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Peki düğününüzde sizi muhteşem gösterecek en güzel gelinliği bulmak için gelinlik bakmaya ne zaman başlanmalı? En doğru gelinlik alışverişi zamanı için yazımızı okumaya devam ediniz.

Gelin alışverişi sürecine başlamadan önce modelinizi ve bütçenizi belirleyin.

Sürekli kendinize ve arkadaşlarınıza sorduğunuz “ hangi modeli giysem” sorusundan bıkmış olabilirsiniz. Üzülmeyin, ve hemen vücut tipine göre hangi gelinlik modelini giymeliyim yazımızı okuyarak kafanızdaki model karmaşıklığını azaltın. Vücut tipinize göre size en çok yakışacak gelinlik modellerini öğrendikten sonra Pinterest’ten, İnstagram’dan veya dergilerden bulduğunuz gelinlik modellerine göz atın ve kafanızda ben bu tarz bir gelinlik giymeliyim diyebileceğiniz fikirler oluşsun. Böylece düğün alışverişi esnasında ne istediğini bilen bir gelin olarak hareket edeceksiniz. Ayrıca belirlediğiniz bir bütçeniz mutlaka olmalı! Gelinlik fiyatları arasında kaybolmak yerine, kendi bütçe aralığınıza uygun modellere yönelirseniz, seçim yelpazeniz daralacaktır.

Gelinlik bakmaya ne zaman başlanmalı ? İşte cevabı…

Özel dikim bir gelinlik giymeyi düşünüyorsanız, gelinlik araştırmalarına minimum 5 ay, ideal olarak 8 ay önceden başlamanızda fayda var. Gelinliğin dikiminin süresi ve sonradan ekletmek isteyeceğiniz detaylarında belli bir zaman alacağı göz önüne alındığında en güzel görünmeniz gereken gününüzü riske atmaya gerek yok. Erken yapılmış bir gelinlik alışverişinde; gelin aksesuarı, gelin ayakkabısı, gelin çiçeği gibi parçaları rahatça seçmek için zamanınız kalacaktır. Eğer özel dikim değil de hazır gelinlik satın almayı düşünüyorsanız, gelinlik araştırma süresini biraz daha kısaltabilirsiniz.  Gelin alışverişi için daha fazla ipucu istiyorsanız, yazımızı okumaya devam ediniz.

“ Kilo vermeyi düşünüyorum, düğün alışverişi sürecine ne zaman başlamalıyım” diye soruyorsanız …

Fazla kiloları olduğunu düşünen hanımların çoğu, düğününden veya oldukça özel bir günden önce mutlaka kilo vermek ister. Eğer sizde düğününüzden önce 1-2 kilo vermeyi düşünen bir gelin adayıysanız, gelinlik alışverişi zamanı için endişelenmemeli ve ideal zamanda gelinliğinizi almalısınız; çünkü ciddi bir kilo kaybı hedeflemiyorsanız satın almış olduğunuz gelinliğiniz ufak dokunuşlarla size uygun hale getirilecektir.

gelinlik alışverişi

Gelin alışverişi için bilinmesi gereken önemli noktalar

  • Gelinlik seçimi sonrası, gelinlik modeli üzerinde yapılmasını istediğiniz tüm değişiklikleri belirleyin, böylece sonradan yapılmasını isteyeceğiniz değişiklikler için strese girmeyeceksiniz.
  • Düğününüzden 3 ay önce dikilme aşamasında olan gelinliğinizi mutlaka kontrol edin. Bu düğün alışverişi sonrası için önemlidir.
  • Profesyonel bir haute couture firması ile çalışırsanız gelinliğime ne olacak sorusunu kendinize sormazsınız; çünkü profesyonel bir ekip, profesyonel bir iş çıkaracaktır.
  • Düğün hazırlığı sadece gelinlikten ibaret değildir, aksesuarlarınıza, ayakkabınıza, saçınıza ve makyajınıza gelinliğinizi satın aldıktan sonra karar verin.
  • Ayakkabılar için seçimi gelinliğinizi sipariş verdikten sonra yapmalısınız; çünkü ilerleyen prova süreçlerinde terziniz sizden, gelinliğinizin altına giyeceğiniz ayakkabınızı da yanınızda getirmenizi isteyecektir.
  • Düğün temanız ve mekanınızı önceden belirlemiş Böylece gelinliğinizi düğün mekanına uygun seçme şansınız olur. Düğün mekanına göre hangi gelinlik modelini seçmeliyim yazısını okumak için linke tıklayabilirsiniz. Kim bir tarihi mekan düğünü için bohem bir model giymek ister ki! Eğer düğün mekanınız belli olmadan gelinlik seçimi yaparsanız, düğün günü mekana hiç de uygun olmayan bir gelinlik ile kendinizi kötü hissedersiniz.
  • Gelin alışverişi için en sakin günler hafta içleri! Böylece hafta sonu oluşan yoğun mağaza kalabalığından kurtulup, sizinle özel olarak ilgilenecek bir ekiple karşı karşıya kalacaksınız.
  • Son olarak yanınıza az kişi almaya özen gösterin. Gelinlik alışverişi esnasında, yanınızda fazla kişinin olması, birden fazla fikir demektir. Bu da fikir çatışmasına yol aç Hangi gelin binlerce farklı fikir arasında kalmak ister ki!

Artık gelin alışverişi ile ilgili tüm bilgilere sahipsiniz. İlerleyen aylarda bir düğününüz var ise hemen gelinlik alışverişine başlayabilirsiniz. Bir haute couture markası olan Alisse nuerA, sizlere düğün alışverişi sürecinizde yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır

10 Aralık 22

Yorum Yap

Lütfen dikkat: Yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.